AcasăȘTIRI EXTERNEAccident cumplit pe calea ferată, în Spania: patru morți. Sunt și oameni...

Accident cumplit pe calea ferată, în Spania: patru morți. Sunt și oameni răniți

sursa foto: Levante-EMV/Twitter (X)

Un accident cu urmări dramatice a avut loc în Spania. Au fost mai multe victime. La fața locului au intervenit mai multe ambulanțe, dar și un elicopter.

Patru persoane şi-au pierdut viaţa şi trei au fost rănite duminică după ce au fost lovite de un tren de navetişti în timp ce traversau o linie de cale ferată în Catalonia, nord-estul Spaniei, au anunţat serviciile de urgenţă, potrivit agerpres.ro.

Situația cu urmări înfiorătoare a sunat mobilizarea în rândul salvatorilor. Accidentul s-a produs când un grup de şapte persoane încerca să traverseze calea ferată în Montmelo, la aproximativ 20 de kilometri nord de Barcelona, au scris serviciile de urgenţă din Catalonia pe X (fosta platformă Twitter).

Conform presei spaniole, în apropiere de locul accidentului avea loc un festival de muzică, în ajunul unei sărbători în Catalonia.

Serviciile de urgenţă au trimis la faţa locului nouă ambulanţe şi un elicopter.


Cauzele accidentului, anchetate de poliție

„Am căutat alte posibile victime în apropierea trenului. Nu am găsit şi i-am transportat pe răniţi la ambulanţă”, au transmis pompierii regionali pe X.

Raquel Sanchez, ministrul Transporturilor, a transmis condoleanţe familiilor victimelor. Totodată, Pere Aragones, şeful guvernului regional al Cataloniei, s-a declarat „complet devastat” de tragedie. Poliţia anchetează cauzele accidentului, a adăugat acesta.


La bordul trenului de navetişti se aflau aproximativ 170 de pasageri, aceştia neavând nevoie de îngrijiri. Cu toate acestea, circulaţia a fost suspendată în zonă după acest accident mortal.

Un accident cu urmări cumplite a avut loc recent în Italia. Cinci muncitori au fost uciși după ce au fost spulberați de un tren, la finalul lunii august.

Citiți mai multe aici: Accident de tren groaznic! Garnitura a călcat şi a ucis 5 muncitori!

author avatar
Andrei Coman