AcasăȘTIRI EXTERNEAccident cu urmări grave, în Turcia: 10 morţi şi foarte mulți răniți...

Accident cu urmări grave, în Turcia: 10 morţi şi foarte mulți răniți – VIDEO

sursa foto: captură video youtube

Un accident rutier cu urmări grave a avut loc în sudul Turciei. Zece persoane și-au pierdut viața. De asemenea, zeci de oameni au fost răniți.

Zece persoane au murit şi alte 40 au fost rănite, dintre care nouă grav, duminică într-un accident de autocar la Mersin, în sudul Turciei, au anunţat autorităţile turce, notează AFP, preluat de Agerpres.

Accidentul, produs pe o autostradă

Din primele informații, accidentul s-a produs pe o autostradă. „Un autocar care circula de la Diyarbakir la Istanbul s-a ciocnit cu două maşini şi un camion pe autostradă în districtul Yenice, la Tarsus, în provincia Mersin. Zece dintre concetăţenii noştri şi-au pierdut viaţa”, a precizat pe reţeaua X ministrul de interne, Ali Yerlikaya.

Alte 40 de persoane au fost rănite, dintre care nouă grav, a declarat ministrul sănătăţii, Fahrettin Koca.

Potrivit presei turce, autocarul interurban care face legătura între Diyarbakir (sud-est) şi Istanbul a deviat brusc şi a lovit două maşini şi un camion care veneau în direcţia opusă.

Din câte a mai precizat ministrul sănătăţii, răniţii au fost transferaţi la spitale din Mersin şi Adana, în sudul Turciei.

Reacția președintelui turc

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a prezentat condoleanţe rudelor victimelor, într-un mesaj difuzat pe contul său de X. „Autorităţile noastre competente au deschis imediat ancheta necesară asupra accidentului”, a precizat acesta.

De altfel, din câte se poate vedea din imaginile postate pe rețelele de socializare, la fața locului au intervenit mai multe echipaje ale salvatorilor. Zona a fost împânzită de ambulanțe, care au intervenit pentru a prelua victimele care aveau nevoie de ajutor medical.

 

 

author avatar
Andrei Coman