AcasăȘTIRI EXTERNEAbecedarul violenței în SUA. Școlile încep cu arme de asalt în fișet

Abecedarul violenței în SUA. Școlile încep cu arme de asalt în fișet

Abecedarul violenței în SUA. Școlile încep cu arme de asalt în fișet

Școlile din comitatul Madison, din statul Carolina de Nord, în SUA, au fost dotate cu puști de asalt în urma atacurilor armate din ce în ce mai dese în instituțiile de învățământ americane, inclusiv a tragediei din Uvalde, Texas. Acest lucru va permite „riposta” la un atacator ipotetic, fără a aștepta poliția.

Începerea școlii luni, 22 august 2022, va fi puțin neobișnuită în acest an în Marshall, un orășel de la poalele Munților Apalași din Carolina de Nord.

AR-15, Kalașnikovul americanilor

Șeriful Buddy Harwood a instalat un dulap blindat care conține o armă de asalt semiautomată AR-15 și 50 de cartușe în toate cele șase școli din comitatul Madison.

Ideea le-a venit șerifului și administratorilor școlari după masacrul din Uvalde, Texas, unde un tânăr de 18 ani a ucis 19 elevi cu o pușcă de asalt, pe 24 mai. A fost atunci un fiasco al intervenției forțelor de ordine, cu polițiști care au stat la porțile școlii mai bine de o oră, în timp ce unitățile specializate au intervenit.

Acest lucru nu se va mai întâmpla în Marshall, a declarat șeriful Hoffman pentru ziarul local, Asheville Citizen Times. Angajați din cele șase școli au fost instruiți în domeniul tirului și vor fi responsabili pentru a răspunde imediat cu foc în cazul unei agresiuni cu mână înarmată. O simulare a unui atac este programată pentru miercuri, 17 august, cu toți profesorii, scrie Ouest-France.

După fiecare tragedie survenită în școli, de la cea din Newton, Connecticut (21 de morți în 2019) la Parkland, Florida (17 morți în 2018), revine aceeași dezbatere. Pe de o parte, tinerii și unele familii îndeamnă aleșii să restricționeze vânzarea de arme de foc. Pe de altă parte, puternica National Rifle Association (NRA) și susținătorii săi din Partidul Republican doresc exact contrariul.

În Madison, autoritățile au decis. Fără să risipească însă îndoiala. O profesoară a subliniat că mai multe arme înseamnă mai mult pericol: „Ceea ce se va întâmpla este că va fi este un accident”, a avertizat ea la începutul lunii august la un post de televiziune local.

author avatar
Tudor Borcea