AcasăȘTIRI EXTERNEAbecedarul violenței în SUA. Școlile încep cu arme de asalt în fișet

Abecedarul violenței în SUA. Școlile încep cu arme de asalt în fișet

Abecedarul violenței în SUA. Școlile încep cu arme de asalt în fișet

Școlile din comitatul Madison, din statul Carolina de Nord, în SUA, au fost dotate cu puști de asalt în urma atacurilor armate din ce în ce mai dese în instituțiile de învățământ americane, inclusiv a tragediei din Uvalde, Texas. Acest lucru va permite „riposta” la un atacator ipotetic, fără a aștepta poliția.

Începerea școlii luni, 22 august 2022, va fi puțin neobișnuită în acest an în Marshall, un orășel de la poalele Munților Apalași din Carolina de Nord.

AR-15, Kalașnikovul americanilor

Șeriful Buddy Harwood a instalat un dulap blindat care conține o armă de asalt semiautomată AR-15 și 50 de cartușe în toate cele șase școli din comitatul Madison.

Ideea le-a venit șerifului și administratorilor școlari după masacrul din Uvalde, Texas, unde un tânăr de 18 ani a ucis 19 elevi cu o pușcă de asalt, pe 24 mai. A fost atunci un fiasco al intervenției forțelor de ordine, cu polițiști care au stat la porțile școlii mai bine de o oră, în timp ce unitățile specializate au intervenit.

Acest lucru nu se va mai întâmpla în Marshall, a declarat șeriful Hoffman pentru ziarul local, Asheville Citizen Times. Angajați din cele șase școli au fost instruiți în domeniul tirului și vor fi responsabili pentru a răspunde imediat cu foc în cazul unei agresiuni cu mână înarmată. O simulare a unui atac este programată pentru miercuri, 17 august, cu toți profesorii, scrie Ouest-France.

După fiecare tragedie survenită în școli, de la cea din Newton, Connecticut (21 de morți în 2019) la Parkland, Florida (17 morți în 2018), revine aceeași dezbatere. Pe de o parte, tinerii și unele familii îndeamnă aleșii să restricționeze vânzarea de arme de foc. Pe de altă parte, puternica National Rifle Association (NRA) și susținătorii săi din Partidul Republican doresc exact contrariul.

În Madison, autoritățile au decis. Fără să risipească însă îndoiala. O profesoară a subliniat că mai multe arme înseamnă mai mult pericol: „Ceea ce se va întâmpla este că va fi este un accident”, a avertizat ea la începutul lunii august la un post de televiziune local.

author avatar
Tudor Borcea
299 afisari

2 COMENTARII

  1. si cine o sa ii apeere pe elevi cu aceste arme ? tot elevii? o sa iasa un masacru daca toti incep sa traga aiurea
    Treaba e a politiei Atat !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic

Şoferii care ar dori să iasă cu maşina prin Bucureşti, în weekend, trebuie să ştie că Poliţia Rutieră a stabilit câteva restricţii. În Capitală,...

Gestul banal, dar extrem de periculos pe care îl fac şoferii la volan, îi poate descrie pe aceştia ca fiind psihopați, narcisiști sau machiavelici

Psihologii au finalizat un studiu efectuat asupra şoferilor care au fel de fel de îndeletniciri la volan, altele decât doar să conducă maşina.Oamenii de...
proger