Și-a început cariera în Franța înainte de a deveni o vedetă internațională a modei, contribuind la inovarea acesteia, în special prin utilizarea de noi materiale.
Issey Miyake, a cărui carieră s-a întins pe mai bine de jumătate de secol, a murit la vârsta de 84 de ani, a anunțat marți o angajată a biroului său din Tokyo, Japonia, refuzând să fie numită și fără a da alte detalii despre moartea stilistului. Postul public de televiziune din Japonia a anunțat, de asemenea, moartea sa.
I-a furnizat pulovere lui Steve Jobs
Preferând să se descrie pe sine însuși ca fiind mai degrabă un „creator de îmbrăcăminte” decât un designer, a făcut parte din valul de tineri designeri japonezi care au adus o gură de aer proaspăt în haute couture-ul parizian din anii 1970.
Este cunoscut în special pentru faptul că a realizat haine compuse dintr-o singură bucată de țesătură („A-POC, A Piece Of Cloth”), fără cusături, optimizând astfel mișcarea, fluiditatea și confortul.
Linia sa „Pleats Please”, care a perfecționat tehnica pentru a face ca hainele să nu se încrețească, și-a lăsat, de asemenea, amprenta.
Issey Miyake Ads (1990’s) pic.twitter.com/XslMYZOs6c
— Outlander Magazine (@StreetFashion01) August 9, 2022
Lansată în 2010, linia sa „Bao Bao” de genți geometrice și în relief i-a sporit și mai mult aura. Issey Miyake a fost, de asemenea, furnizorul celebrelor pulovere negre cu guler înalt ale lui Steve Jobs, cofondatorul și fostul șef al Apple.
#Japon 🇯🇵
Le créateur de mode japonais Issey Miyake, dont la carrière s’est étendue sur plus d’un demi-siècle, est mort à 84 ans. pic.twitter.com/a9ypc4Pvjx
— Asie Histoire (@AsieHistoire) August 9, 2022
Coșmarul Hiroshima l-a urmărit toată viața
Născut la 22 aprilie 1938 la Hiroshima, în vestul Japoniei, Issey Miyake avea șapte ani la 6 august 1945, când Statele Unite au aruncat prima bombă atomică din istorie asupra orașului său natal, ucigând 140.000 de persoane și traumatizându-i pe supraviețuitori pe viață.
„Când închid ochii, încă mai văd lucruri pe care nimeni nu ar trebui să le trăiaască vreodată: o lumină roșie orbitoare, norul negru la scurt timp după aceea, oameni care alergau în toate direcțiile încercând cu disperare să scape – îmi amintesc totul”, a declarat el în 2009 pentru a pleda pentru dezarmarea nucleară, scrie France 24.
Mama sa a murit la trei ani după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial din cauza radiațiilor produse de bombă. Și el însuși a îndurat mari dureri fizice care l-au împiedicat să meargă. Dar, pentru o lungă perioadă de timp, Issey Miyake a evitat să vorbească despre experiența sa de supraviețuitor al Hiroshimei, de teamă să nu fie etichetat ca atare sau să nu pară „patetic”.
După ce a absolvit Universitatea de Arte Frumoase Tama din Tokyo, Issey Miyake s-a mutat la Paris în 1965 și a studiat la școala Chambre syndicale de la Couture din Paris.
A lucrat mai întâi ca ucenic la Guy Laroche și apoi la Givenchy. Dar viziunea sa asupra modei a fost influențată în principal de revolta studențească din mai 1968 de la Paris: în loc să creeze haine pentru câțiva privilegiați, el a decis să inventeze haine universale și practice, „precum blugii și tricourile”, avea să spună mai târziu.
În 1970 și-a înființat studioul de design în Tokyo, iar primii săi buticuri s-au deschis câțiva ani mai târziu în Tokyo și Paris. De-a lungul anilor ’80, pe măsură ce numărul magazinelor care îi purtau marca a crescut, Issey Miyake și-a făcut stilul să strălucească prin utilizarea unor materiale nemaiîntâlnite până atunci în modă (plastic, sârmă, hârtie japoneză făcută manual, păr de cal, rafie etc.). Arta japoneză a pliajului (origami) l-a inspirat și ea. Împreună cu cercetători în domeniul textil și ingineri de modele din laboratorul său de cercetare și dezvoltare, a creat, de asemenea, o fibră sintetică dintr-un material chimic reciclat, în parteneriat cu o firmă japoneză.
” oameni care alergau în toate direcțiile ”
-par sa fi fost mai multi „supravietuitori”,
asta e negarea negatiei
o fi tot negationism?
condoleante
condolences
哀悼
aitou
50 afisari
@Constantinescu Valentin-Ionut
prin Muzeul Militar erau 3 insi:
un cuplu de japonezi si maxtor,
fara legatura;
se uitau aia la poza Mareshalului
langa Hitler, 2 metri inaltime:
-okarimasuka?
-okarimasu!
@maxtor 2022-08-09 17:06 17:06:00
Prin anii ’80 in armata la comandamentul trupelor chimice erau un colonel.
mocanu il chema si era secretarul de partid.se urcase smecheria pe el.partide ilegale de vanatoare.ajunsese aproape mai puternic ca seful de stat major mitru sau comandantul chitac.
isi vopsea parul in rosu.cum necum din secretar de partid la comandamentul trupelor chimice a ajuns colonel cu parul alb la muzeul militar.
Tata si Mama au pus „umarul” la treaba asta.
mate
invata ce inseamna in japoneza cuvantul asta
inainte sa raspunzi
ici ni san si go roc sici haci chiu giu
sau
adin dva tri ceteri pet ses sedem osen deved deset
ca sa nu te chinui
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
kanietz film
leka noci deta
the end
fin
vesnica pomenire zice taica popa luamarica aburinda se prelinge pe langa cruciulita delicata bucatele gustoase si suculente de coliva atent preparata cu vinuletz bun asteapta sa fie infulecate de petrecareti(adica indurerati).defunctul si defuncta vizitati deja de mici viermishori se bucura pentru acest spectacol unic,natura se dezlantuie,mugurasii incep sa incolteasca pe mormant iar putrefactiile se bucura de aroma radacinilor de buruieni
in Japonia
au ramas cu impresia romanilor de la ’77
cica a fost dezastru la Cutremur…..
(pai americanii la 4.4.44 au facut 3’000 de morti,
lat)
” supravietzuitor de la ’77 ”
penzie,ceva?
(ma inneaca o flegama)