AcasăȘTIRI EXTERNEA murit Mohamed Al Fayed, tatăl lui Dodi, cel decedat într-un accident...

A murit Mohamed Al Fayed, tatăl lui Dodi, cel decedat într-un accident de maşină alături de Prinţesa Diana (VIDEO)

Mohamed Al Fayed a murit vineri la vârstă de 94 de ani. El a fost proprietarul magazinului Harrods şi al echipei de fotbal Fulham, din Londra.

Fiul acestuia, Dodi al-Fayed, a fost ucis alături de Diana, prinţesa de Wales, într-un accident de maşină în august 1997. Mohamed al-Fayed a murit vineri dimineaţa devreme şi a fost înmormântat deja, conform tradiţiei musulmane, în centrul Londrei, după rugăciunile de vineri.

A trăit cu dilema dacă fiul său a fost ucis intenţionat

După ce fiul său cel mare, Dodi, a fost ucis într-un accident de maşină alături de prinţesa Diana, Mohamed al-Fayed a petrecut ani de zile punând la îndoială circumstanţele morţii lor. Decesul său intervine la o zi după ce se împliniseră 26 de ani de la moartea fiului său, Dodi al-Fayed.

Mohamed a devenit prietenul familiei regale şi al înaltei societăţi şi a cumpărat afaceri de profil înalt, precum hotelul Ritz din Paris în 1979 şi Harrods în 1985. Ulterior, a cumpărat Fulham în 1997 pentru 6,25 milioane de lire sterline.

Omul de afaceri de origine egipteană, cunoscut mai ales ca fost proprietar al magazinului Harrods, a deţinut şi clubul de fotbal Fulham din Londra. El a vândut Harrods către Qatar Holdings în mai 2010. Trei ani mai târziu, a vândut şi FC Fulham omului de afaceri american Shahid Khan.

Subiect în serialul „The Crown”

Relaţia miliardarului cu familia regală a fost prezentată recent în sezonul cinci al serialului „The Crown”, unde al-Fayed, interpretat de Salim Daw, face cunoştinţă cu Diana.

Al-Fayed a devenit prietenul prinţesei Diana prin sponsorizarea de către acesta a unor organizaţii de caritate şi a unor evenimente la care au participat membri ai familiei regale.

author avatar
Andrei Ștefan