AcasăȘTIRI EXTERNEA murit Donald Rumsfeld! Fostul șef al Pentagonului a fost un lider...

A murit Donald Rumsfeld! Fostul șef al Pentagonului a fost un lider al războaielor din Irak și Afganistan

donald rumsfeldA murit Donald Rumsfeld! Fostul șef al Pentagonului a fost un lider al războaielor din Irak și Afganistan

Donald Rumsfeld, considerat arhitectul războiului din Irak și susținător al campaniei din Afganistan, a murit. Fostul șef al Pentagonului sub conducerea lui G.W. Bush avea 88 de ani.

Acesta a încetat din viață la reședința sa din Taos, statul american New Mexico. Anunțul decesului a fost făcut de familia sa. „Poate că va intra în istorie pentru realizările sale extraordinare de-a lungul a șase decenii de serviciu public, dar pentru cei care l-au cunoscut cel mai bine și ale căror vieți s-au schimbat pentru totdeauna, ne vom aminti dragostea sa neclintită pentru soția sa Joyce, familia și prietenii săi și integritatea a adus o viață dedicată țării sale”, se arată în postarea familiei, potrivit The Guardian.

Fostul demnitar suferea de mielom multiplu, un cancer al măduvei oaselor.

Rumsfeld a fost principalul artizan al războiului din Irak

Donald Rumsfeld a fost șsecretar de stat de două ori: din 1975 până în 1977 în mandatul preşedintelui Gerald Ford şi din 2001 până în 2006. Rumsfeld s-a numărat printre principalii inițiatori ai „războiului contra terorii”, potrivit Reuters. După atacurile executate de militanți Al Qaeda în data de 11 septembrie 2001, Rumsfeld a permis Pentagonului să atace ascunzătorile din Afganistan folosite de membrii organizației lui Osama bin Laden.

În 2003, SUA au invadat pentru a doua oară Irak-ul, reușind să-l îndepărteze de la putere pe Saddam Hussein. Înaintea invaziei din martie 2003, Secretarul Apărării a susținut insistent operațiunea sub pretextul „armelor de distrugere în masă” deținute de Irak.

Însă presupusele arme irakiene de distrugere în masă nu au fost niciodată găsite. Donald Rumsfeld a demisionat în 2006 pe fondul situației complicate din Irak-ul post-conflict și, mai ales, a relatărilor privind torturarea deținuților irakieni în închisoarea de la Abu Ghraib, însă și-a apărat activitatea și inițiativele materializate în administrația Bush.

author avatar
Andreea Vlad
378 afisari

4 COMENTARII

  1. rumsfeld era ,,arhitectul războiului”..A susținut insistent invadarea Iraqului,bombardarea Afghanistanului ,va amintiti bombe barice ce odata intrate în peșterile unde se adăposteau afghani le consuma,extragea tot oxigenul..A fost zeul războiului toată viața lui ARES…Îl așteaptă judecata propriei conștiințe care e nemiloasă!

  2. Tavarisi Donald nu fu decat intermediarul cu rol administrativ, care si-a încasat comisionul gras de la marii smecheri proprietari se afaceri private, ca sa își poată menține accesul la resurse „oferite” gratis din zona cu pricina. Dacă aveai titlu nobiliar: seic, emir, print, kî cat, venea tavarisi yankeu și își „propunea” următorul troc: tu ramai emir p’acilea și noi luam tot ce vrem noi de pe aici și fără sa plătim nimic. Dimpotrivă, pe lângă faptul ca nu plătim, tu, șeicul, susții construirea unei flote comerciale care sa care tot ce vrem noi de la voi și asiguri inclusiv construcția infrastructurii la yankeu acasă: drumuri, aeroporturi, porturi, conducte, bazine… unde nu au putut „negocia” tablierul nobiliar au uzat de punerea în funcții a unor grupuri controlate de ei. Exemplul îl da tocmai acest Saddam, instalat de ei la putere, dar trezit de alții, ca poate sa vândă pe bani buni ce are tara, a schimbat regulile jocului care l-au făcut mare președinte. Scenariul armelor de nimicire în masa i-a fost imputat și dus la capăt cu tot tabloul submisiv: intervenție militara, Saddam omorât „legal”, …. Orice mișcă în front pe planetă și joaca altcumva sau împotriva „celei mai cele democrații” de pe planeta terra(amerilocii sunt de fapt ultima mare structura criminala din istoria omenirii) va fi abordata cu mecanismul mediatic de stigmatizare și transformat în inamicul și teroristul planetei care trebuie atacat de o coaliție și starpit(după același principiu actional funcționa și inchiziția vremurilor demult apuse).
    Inclusiv acest fals element de motivare numit covid arata cât suntem de prosti și de ușor de păcălit și duși de nas acolo unde ne vor „jmekerii”. Cunoașterea te face liber!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger