AcasăȘTIRI EXTERNEA mai început un război. O armată NATO a lansat atacul! -...

A mai început un război. O armată NATO a lansat atacul! – VIDEO

turciaA mai început un război. O armată NATO a lansat atacul!

Turcia a atacat cu avioane, elicoptere și drone ţinte ale militanţilor kurzi în nordul Irakului. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Apărării turc, Hulusi Akar.

Forțele armate turce au lansat luni dimineața o nouă ofensivă transfrontalieră împotriva militanților kurzi din nordul Irakului.

Ce ținte au lovit turcii

Au fost lovite ținte, tabere, tuneluri, adăposturi și zone de depozitare a munițiilor kurde din nordul Irakului, a declarat ministrul Apărării, Hulusi Akar, citat de agenția de presă de stat Anadolu și preluat de Reuters.

„Până acum, operațiunea noastră continuă cu succes conform planificării. Țintele identificate în prima fază au fost capturate”, a spus el, dar nu a furnizat nicio informație cu privire la victimele rezultate în urma operațiunii.

Apoi, trupele de comando au traversat în regiunea vecină pe uscat sau au fost transportate cu elicoptere, a spus Akar.

Turcia a lansat un atac în Irak

„Operațiunea Claw Lock” are ca scop „prevenirea atacurilor teroriste și asigurarea securității noastre la frontieră”, susțin turcii. Acțiunea este susținută și de unități de artilerie, a spus Akar.

Ofensiva se înscrie într-o campanie continuă a Turciei în Irak şi Siria împotriva militanţilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi a miliţiei kurde siriene YPG (Unităţile de protecţie a poporului), ambele considerate de Ankara grupări teroriste. PKK a fost declarată organizaţie teroristă de către Ankara, Uniunea Europeană şi Statele Unite.

Turcia, a doua cea mai mare armată din NATO

Întinsă pe două continente, Turcia are una dintre cele mai puternice forțe armate din Europa sau Asia. Este a doua cea mai mare armată din NATO. În prezent, forțele armate ale Ankarei, care numără 400.000 de oameni, sunt împărțite în armată, forțe aeriene și Marina. Un corp de forțe speciale este subordonat direct Statului Major turc.

O mare parte din echipamentul militarilor turci este fabricat în străinătate, dar țara face eforturi pentru a-și construi baza industrială militară. Turcia dezvoltă tancuri și rachete produse la nivel local și extinde legăturile cu contractanții străini.

author avatar
Andreea Vlad
2.129 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger