AcasăȘTIRI EXTERNEA început! Michigan, primul stat din SUA care cipează populația!

A început! Michigan, primul stat din SUA care cipează populația!

Chiar aici ne aflăm? Chiar aşa stau lucrurile, cetăţeni americani care primesc microcipuri de la guvern? Da, exact aici suntem! Bine ați venit la primul val de cipare! I se spune „voluntară”. Al doilea val va fi mai puțin voluntar, iar al treilea val va fi sub conducerea… Nimeni nu îndrăznește să pronunțe, de teamă să nu agite și mai multe apele.

În statul american Michigan, Camera Reprezentanților a votat proiectul de lege prin care se demarează microciparea voluntară a tuturor angajaților guvernamentali (din sectorul de stat), scrie Daily Mail.

Bronna Kahle, cea mai democrată republicană din tabăra lui Trump

Membru în Camera Reprezentanților din partea Partidului Republican, Bronna Kahle a sprijinit puternic controversatul proiect, devenit literă de lege în Michigan, deși la nivel mondial încă nu „prinde”; probabil că vor mai trece ani până când va fi un standard global.

„Cu modul în care tehnologia a crescut de-a lungul vremii și pe măsură ce continuă să crească, este foarte important pentru furnizorii de locuri de muncă din Michigan să echilibrăm interesele societății cu așteptările GDPR ale angajaților. În timp ce microcipurile devine o modă, tot la fel cresc și apelurile lucrătorilor care ne cer să le protejăm intimitatea”, susține Bronna Kahle.

Pasul următor prevede ca proiectul votat în Camera Reprezentanților (for inferior) să ajungă pe masa Senatului. În cazul în care va trece (și va trece, fiindcă are și susținerea republicanilor, nu numai pe cea a democraților), guvernatorul Gretchen Whitmer va putea semna legea cipării populației din Michigan. Pentru moment, doar a angajaților de la stat! Ca o paranteză, trebuie spus că guvernatorul Gretchen Whitmer este un înfocat susținător al dreptului la avort în orice fază a sarcinii.

Microcipuri de dimensiunea unui bob de orez

Microcipurile luate în discuție pentru a fi implantate locuitorilor din statul Michigan sunt de dimensiunea unui bob de orez. Dispozitivul va fi inserat între degetul mare și arătător și nu va fi alimentat cu baterii. În schimb, datele introduse în el vor fi scanate de un cititor de identificare a frecvențelor radio (cip RFID).

Vorbim, așadar, despre viitorul ID digital, individual pentru fiecare cetățean. Cipul va putea fi folosit ca și cheie de la birou, portofel (cardurile vor fi stocate în acest dispozitiv). Totuși, din cele relatate de inițiatorii proiectului de lege, microcipul ar reprezenta și o modalitate pentru angajatori de a urmări (spiona) activitatea angajaților. De exemplu, se poate afla ora când o persoană ajunge la muncă, dar și când părăsește clădirea, ce fel de activități are angajatul respectiv pe tot parcursul zilei, inclusiv meniul ales la cantina/ restaurantul instituției etc.

Știa Netflix ce urmează?

Încă din 2017 compania Netflix a început să facă publicitate agresivă microcipării populației în America.

Astfel, într-un episod din desenul animat Stretch Armstrong, copiii văd cum oamenii stau la coadă pentru a primi bucuroși ceva ce este numit „smartmark” – un cip implantat în corp – și care îi va proteja, ba chiar îi va face mai puternici!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
4.388 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger