AcasăȘTIRI EXTERNEA început cel mai spectaculos proces din lumea luxului. Dior și Tiffany,...

A început cel mai spectaculos proces din lumea luxului. Dior și Tiffany, în fața judecătorilor

Deținătorii celor mai renumite branduri din lume, Louis Vuitton și Tiffany, au ajuns să se războiască în fața judecătorilor după ce au cucerit lumea cu produsele lor.

Și cum în afaceri totul se rezumă la bani, scandalul a început pentru un acord de achiziție în valoare de 16,2 miliarde de lei.

Gigantul francez LVMH, care deţine brandurile Louis Vuitton, Hennessy şi Dior, a intentat un proces împotriva grupului american Tiffany, deoarece vrea să abandoneze acest contract.

Nu ai bani, rămâi cu bine!

LVMH, care se află în spatele unor mărci precum Fendi, Christian Dior şi Givenchy s-a remarcat timp de câţiva ani drept unul dintre cei mai performanţi din sectorul de lux.

LVMH, cu sediul central din Paris, este controlată de familia Arnault şi este condusă de Bernard Arnault, cel mai bogat francez.

Tiffany operează peste 300 de magazine la nivel mondial.

LVMH a decis să renunţe la acord la începutul lunii septembrie după ce vânzările din magazinele Tiffany au scăzut cu circa 44%.

Compania Louis Vuitton invocă o clauză din contract în care este precizată data de 20 noiembrie 2020, ca fiind termenul limită a contractului.

De  aici a început scandalul

Tiffany a solicitat companiei franceze să extindă durata contrectului până pe data de 31 decembrie, propunere neacceptată de Luis Vuitton.

În scandalul celor doi coloși ai bijuteriilor de lux a intervenic chiar și ministrul francez de externe, care a sugerat data de 6 ianuarie 2021 având în vedere taxele impuse de autorităţile americane asupra produselor din Franţa.

Acest lucru a iritat enorm compania franceză, care a intentat proces în statul american Delaware pentru a forţa încheierea acordului, declarând că cererea guvernului francez nu are „niciun fundament legal”.

La prima înfățișare în fața judecătorilor, care a avut loc luni, LVMH a menţionat criza provocată de coronavirus, spunând că a avut loc un „efect material advers” asupra achiziţiei.

În replică, americanii i-au acuzat pe francezi că nu şi-a gestionat eficient afacerile, fapt ce constituie o încălcare flagrantă a contractului semnat anul trecut.

Tiffany în cădere liberă

Tiffany, deşi a devenit un simbol în lumea bijuteriilor în secolul XX, nu a reuşit să ţină pasul cu schimbările comportamentale ale clienţilor din ultimii ani.

Căderea companiei Tiffany a început din 2015, când a suferit pierderi semnificative. Pentru a se salva a încercat să se extindă pe piaţa din China în mijlocul unui conflict comercial disputat între Beijing şi Washington.

Proprietarul Louis Vuitton, grupul LVMH, a făcut o oferă de achiziţie pentru Tiffany & Co, chiar în momentul  în care creatorul de bijuterii de lux din SUA suferea din cauza tarifelor asupra exporturilor sale spre China

Tiffany, care are o capitalizare de piaţă de 11,9 miliarde de dolari și operează peste 300 de magazine la nivel mondial.

author avatar
Eli Dan Davidescu
248 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger