AcasăȘTIRI EXTERNEA fost păcălită Europa de SUA? Americanii, acuzați că în continuare cumpără...

A fost păcălită Europa de SUA? Americanii, acuzați că în continuare cumpără petrol din Rusia, pe care apoi îl vând pe piața UE!

petrolA fost păcălită Europa de SUA? Americanii, acuzați că în continuare cumpără petrol din Rusia, pe care apoi îl vând pe piața UE!

Deși a făcut presiuni asupra aliaților europeni să nu cumpere petrol rusesc pe fondul războiului din Ucraina, SUA au crescut livrările de țiței din Rusia cu 43% în ultima săptămână. Informația a fost dezvăluită de secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei Mihail Popov, potrivit Global Times.

Potrivit oficialului rus, Europa ar trebui să se aștepte la mai mult „surprize” din partea SUA. „Mai mult, Washington a permis companiilor sale să importe îngrășăminte minerale din Rusia, recunoscându-le drept bunuri esențiale”, a adăugat Popov.

SUA urmăresc de fapt interesele naționale

Criticii spun că SUA își urmăresc de fapt propriile interese în detrimentul aliaților săi europeni.

Cui Heng, cercetător la Center for Russian Studies of East China Normal University, a declarat pentru Global Times că politica SUA față de Rusia este centrat pe două aspecte – unul este liberalismul pentru a contracara sistemul politic și ideologia colectivă a Rusiei și celălalt fiind pragmatismul pentru a servi intereselor naționale ale SUA.

„Din nevoia de a se confrunta ideologic cu Rusia, SUA îi îndeamnă pe aliați să sancționeze Rusia, în timp ce, din nevoia realității, SUA cumpără energie rusească la un preț mai ieftin și o vând Europei la un preț mai mare pentru a servi intereselor naționale. În cele din urmă, Europa devine victima – virează bani către SUA și ajută la consolidarea dolarului în fața euro”, a spus Cui.

author avatar
Andreea Vlad
2.329 afisari

8 COMENTARII

  1. Tovarasa Andreea Vlad inainte de a imprastia propaganda rusa si chineza puteti sa incercati ca, macar un minut sa folositi cei doi neuroni din dotare ?
    Sau a venit momentul sa va faceti datoria fata de mama Rusie , caci de favorurile din trecut la un moment dat trebuiesc platite.

    • Tu nici macar aia doi neuroni nu-i ai functionali. Dovada: „Tovarasa Andreea Vlad inainte de a imprastia propaganda rusa si chineza…. Sau a venit momentul sa va faceti datoria fata de mama Rusie.”

  2. Dacă ai ceva de spus, lasă atacul la persoană și băga argumente bazate pe surse.

  3. Un vechi proverb spune: nuniese fum fara foc! deci nu ar trebui sa ne surprinda o astfel de schema, USA pacalesc europa si fac niste banuti, Rusia vinde si produce elemente de compromiterea „adversarilor” declarati.

    • De zeci de ani se stie ca UE va fi distrusa din cauza SUA! Americanii sunt hoti. Ei nu se implica direct in conflictul cu rusii, dar ii instiga pe altii sa lupte contra lor.

  4. Sua ii indeamna pe europeni sa renunte la gazul ieftin rusesc pt ca „libertatea nu are pret”, evident.
    Total intamplator pretul independentei fata de Rusia ticaloasa ar fi ca europenii sa cumpere gaz lichefiat american de trei ori mai scump decat cel rusesc.
    Dar, asa cum spuneam, asta e o pura intamplare…

  5. Așa zisii naționaliști nu au decât 1neuron și f.putine cunoștințe capitaliste !…voi credeați că SUA face totul gratis ?…. tată puneți mâna pe carte și pe urmă veniți cu comentarii ❗✌️😱😬😈

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger