AcasăȘTIRI EXTERNEA fost ales noul premier al Japoniei. Cine este Yoshihide Suga

A fost ales noul premier al Japoniei. Cine este Yoshihide Suga

După demisia premierului Japoniei Shinzo Abe, care și-a motivat decizia că are probleme de sănătate, Parlamentul va alege în această funcție pe Yoshihide Suga.

Yoshihide Suga a fost ales, luni, în funcţia de lider al Partidului Liberal-Democrat din Japonia şi urmează să fie numit prim-ministru în locul lui Shinzo Abe.

Yoshihide Suga, în vârstă de 71 de ani s-a născut într-o familie de cultivatori de căpșune din Ogachi și a absolvit dreptul la Universitatea Hosei în 1973. Pentru a se întreține în facultate a lucrat la o fabrică de cutii de carton.

Care a fost ascensiunea politică a lui Yoshihide Suga

Politicianul nipon și-a început cariera politică după ce a absolvit Universitatea Hosei din Tokyo.

Cum era tânăr și dornic de a avea o ascensiune în cariera politică, a lucrat ca secretar la un parlamentar al Partidului Liberal Democrat (PLD).

A fost ales în Consiliul municipal Yokohama în 1987, iar în 1996 a fost ales în parlamentul japonez pentru prima dată.

În 2005, prim-ministrul Junichiro Koizumi l-a numit vice-ministru pentru afaceri interne şi comunicare. În anul următor, succesorul lui Koizumi, Shinzo Abe, la promovat la funcţia de ministru cu trei posturi în cabinet, pe care le-a deţinut până în 2007.

Din anul 2012, Yoshihide Suga a început să fie unul dintre apropiații premierului Abe.

În ultimii opt ani, „mâna dreaptă” a domnului Abe a rămas în centrul atenţiei cu briefinguri media de două ori pe zi şi cu reputaţia de a gestiona birocraţia complexă a Japoniei.

Yoshihide Suga a spulberat concurența

Yoshihide Suga a reușit să obțină 377 de voturi, devansând pe contra-candidații săi la funcția de prim-ministru.

Fostul ministru de Externe Fumio Kishida a obținut numai 89 de voturi, iar Shigeru Ishiba, fost ministru al Apărării, 68 de voturi.

Fost şef de cabinet în timpul mandatului de aproape opt ani al lui Abe, Suga a spus că va continua strategia „Abenomics” a predecesorului său, care prevede o politică monetară ultrarelaxată, cheltuieli guvernamentale şi reforme, şi va urma o linie diplomatică centrată pe alianţa de securitate cu SUA.

author avatar
Eli Dan Davidescu
208 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger