AcasăȘTIRI EXTERNEA fost aleasă culoarea anului 2023: „O nuanță neconvențională pentru o perioadă...

A fost aleasă culoarea anului 2023: „O nuanță neconvențională pentru o perioadă neconvențională”

pantoneA fost aleasă culoarea anului 2023: „O nuanță neconvențională pentru o perioadă neconvențională”

Institutul Pantone a anunțat care este culoarea anului 2023, fiind vorba despre o alegere îndrăzneață, gata să atragă toate privirile din încăpere în cazul persoanelor care o vor purta.

După albastrul stins din 2020, după două nunanţe de gri şi galben în 2021 şi nuanţa strălucitoare Very Peri de anul acesta, Pantone s-a hotărât la o nuanţă „îndrăzneaţă” de roşu carmin pentru 2023.

Viva Magenta, aleasă culoarea anului 2023

Este vorba despre Viva Magenta, o culoare descrisă ca un „roșu animat, care pulsează cu mișcare”, „o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria”.

„Este curajoasă, neînfricată, înfăţişează optimism şi bucurie – şi ştim că toţi avem mare nevoie de asta”, spune Leatrice Eiseman, director executiv al Pantone Color Institute.

Pantone 18-1750 Viva Magenta, o nuanță vibrantă, nuanțată de roșu purpuriu, este un exemplu de echilibru: bazându-se atât pe tonuri calde, cât și reci, originile culorii sunt ancorate în natură, cu o nuanță electrizantă care poate fi găsită atât în sfera fizică, cât și în cea virtuală.

Aflat în cel de-al 23-lea an în care selectează o culoare anuală, Institutul Pantone a luat în considerare avalanșa de provocări cu care oamenii s-au confruntat în ultimii ani și modul în care acestea au modelat perspectiva, valorile și atitudinile în găsirea unei culori pentru 2023.

author avatar
Andreea Vlad