AcasăȘTIRI EXTERNEA erupt vulcanul Şiveluci din Rusia. Cod roșu pentru aviație / Imagini...

A erupt vulcanul Şiveluci din Rusia. Cod roșu pentru aviație / Imagini spectaculoare cu erupția – VIDEO

vulcanA erupt vulcanul Şiveluci din Rusia. Cod roșu pentru aviație / Imagini spectaculoare cu erupția - VIDEO

Imagini apocaliptice filmate după ce a erupt vulcanul Şiveluci, din Peninisula Kamceatka, aflată în estul îndepărtat al Rusiei.

Vulcanul a erupt, marți, 11 aprilie, aruncând în aer o coloană de cenușă la 10 kilometri înălțime, scrie Interfax. Ultima mare erupție a vulcanului avusese loc în 2007.

Coloana de cenușă măsoară 10 km

Norul de cenușă s-a întins apoi pe aproape 500 de kilometri nord-vest de vulcan, a informat marți serviciul de presă al Institutului de Vulcanologie și Seismologie al Filialei Orientului Îndepărtat al Academiei Ruse de Științe, citat de presa rusă.

„Norul de cenușă se extinde la 500 de kilometri nord-vest de Shiveluch și continuă să se răspândească. Căderile de cenușă se intensifică în satele Klyuchi și Kozyrevsk, din regiunea Ust-Kamchatsky”, a anunțat serviciul de presă al directorului institutului, Alexei Ozerov.

Căderi masive de cenușă peste localitățile din împrejurimi

Din cauza căderii de cenuşă de marţi, două localităţi din regiunea Ust-Kamchatsky au rămas fără electricitate.


Coloana de cenușă măsoară o înălţime de 10 kilometri, ceea ce reprezintă o ameninţare sporită pentru traficul aerian.

Autorităţile locale au închis şcolile şi au solicitat locuitorilor din satele din apropiere să rămână în case, în timp ce un nor de cenuşă s-a extins pe zeci de kilometri în jurul vulcanului, a declarat într-o postare pe Telegram directorul regiunii municipale Ust-Kamchatsky, Oleg Bondarenko.

author avatar
Andreea Vlad
383 afisari

2 COMENTARII

  1. Ca si la cutremurele din Turcia, este mana americanului: Pe unde foreaza ei pe partea cealalata a pamantului (pamantul fiind plat), au bagat pe acolo rachete ca sa erupa vulcanul din Rusia pt. distrugeri. Hai Sosoaca, futu-ti mormantii ma-tii de putină ruseasca, imputita!

Comments are closed.

Zenville