AcasăȘTIRI EXTERNEA erupt vulcanul Etna! MAE, atenţionare pentru românii care călătoresc în Italia...

A erupt vulcanul Etna! MAE, atenţionare pentru românii care călătoresc în Italia (VIDEO)

Zborurile au fost anulate luni dimineaţă pe aeroportul Catania din Sicilia din cauza erupţiei vulcanului Etna, unul dintre cei mai activi din lume, au anunţat autorităţile aeroportuare.

Zborurile din şi spre aeroport au fost suspendate până la ora locală 13:00, după ce vulcanul a început să erupă duminică seara, potrivit agenţiei Belga.

Vulcanul, în fază de „pre-alertă”

Autorităţile italiene au spus că vulcanul este în fază de „pre-alertă” şi au ridicat nivelul de alertă de la F0 la F1, relatează BBC. Cu o înălţime de 3.324 de metri, Etna este cel mai înalt vulcan activ din Europa. Acesta a erupt frecvent în ultimii 500.000 de ani.

Anul trecut, aproximativ 10 milioane de pasageri au trecut prin aeroportul internaţional Catania, care deserveşte partea de est a Siciliei, una dintre cele mai populare destinaţii turistice din Italia.

Atenționare MAE

MAE a emis o atenționare de călătorie în Italia. Responsabilii aeroportului internațional din Catania anunță că spațiul aerian pe aeroportul Catania-Fontanarossa Vincenzo Bellini este închis luni din cauza erupției vulcanului Etna.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Italiană că responsabilii aeroportului internațional din Catania anunță că spațiul aerian pe aeroportul Catania-Fontanarossa Vincenzo Bellini este închis azi, 14 august 2023, din cauza erupției vulcanului Etna.

Prin urmare, zborurile sunt suspendate cel puțin până la ora 14:00.

Se recomandă călătorilor să contacteze companiile aeriene pentru actualizări privind situația zborurilor anulate sau redirecționate sau să verifice starea zborurilor pe pagina web a aeroportului din Catania: https://www.aeroporto.catania.it/voli/partenze-arrivi/”, anunță MAE.

author avatar
Andrei Ștefan
477 afisari

5 COMENTARII

  1. Tante URsula trimite repede niste rahati
    De ai dumitale ,pe iohanus trimite-l neaparat
    Sa ia masuri acolo la vulcan ,nu mai stati
    Ca iar se incalzeste clima ,pamantul iar s-a ‘nervat!

    Si iar arunca cu flacari ,tante Ursula ,mamuca noastra
    Trimite pompierii cu apa in ceasca sa stropeasca vulcanul
    S-au astupa gaura ceea si lasa doar o fereastra
    Prin care sa vedem ce mai face golanul!

    Am vazut ce mare branza au facut pompierii
    Au ars si case si oameni,n-au salvat nimic de parjol
    Focul voia sa intre si-n mare la oamenii aceia
    Focul va arde in curand si pe voi destrabalatilor prosti!

    Hoti fara scrupule !

  2. : revista floare albastra = blue: 15 august 2023_ schitul daniil silhastrul _ manastirea putna _ initializare semnal de integrare e – bisniss euoatlantic = registrul electronic de e- bisniss Romania libera & ucraina libera integrate structurilor n.a.t.o. si u.e.:

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger