AcasăȘTIRI EXTERNEA doua statuie a Libertății a ajuns în SUA

A doua statuie a Libertății a ajuns în SUA

A doua statuie a Libertății a ajuns în SUA

Modelul redus al celebrei statui va fi expus duminică, 4 iulie, la New York înainte de a ateriza în grădina ambasadorului francez la Washington, unde va sta timp de zece ani.

Sora cea mică a statuii Libertăți, care are doar trei metri înălțime (față de 93 de metri a variantei originale) a ajuns la New York. Statuia va fi expusă cu ocazia Zilei Naționale a SUA, 4 iulie, înainte de a fi trimisă la Washington.

Timp de zece ani, statuia va fi prezentă în grădina ambasadei Franței.

Consolidarea prieteniei transatlantice

„Sosirea surorii mai mici a statuii Libertății ne permite să ne amintim ce a însemnat acest eveniment din secolul al XIX-lea, ceea ce înseamnă și astăzi, adică este prietenia dintre francezi și poporul american. Este importanța fundamentală a libertății în societățile noastre, în lumea de astăzi, că popoarele american și francez, Statele Unite ale Americii și Franța, vor să se apere împreună”, a declarat Philippe Étienne, ambasadorul francez în Statele Unite.

Acest model redus era expus până în prezent în grădina Muzeului Artelor și Meseriilor din Paris. Statuia a fost ambalată și trimisă cu vaporul pe continentul american, la 7 iunie.

author avatar
Tudor Borcea