AcasăȘTIRI EXTERNEA dispărut iahtul de 1 milion de euro! Italia, păcălită ca-n filmele...

A dispărut iahtul de 1 milion de euro! Italia, păcălită ca-n filmele cu mafioţi

iahtul

Un iaht de lux deţinut de oligarhul rus Dmitri Mazepin, care a fost confiscat în temeiul sancţiunilor UE, a dispărut în mod misterios dintr-un port de pe insula italiană Sardinia în această vară.

Aldabra, nava de 22 de metri deţinută de Dmitri Mazepin, a fost văzută ultima dată pe insula italiană în vară. Miliardarul rus este proprietar al unei companii de îngrăşăminte şi este tatăl fostului pilot de Formula 1 Nikita Mazepin.

Oligarhul l-a „făcut pierdut”

Poliţia a declarat că Mazepin a angajat o companie străină, care, la rândul ei, a angajat un căpitan din Sardinia pentru a duce iahtul departe de Italia.

O investigaţie a poliţiei financiare din Olbia a descoperit că iahtul a făcut o escală în micul port Biserta din Tunisia, dar nu se ştie unde se află în prezent.

Poliţia a declarat că Mazepin, compania implicată în organizarea mutării vasului şi căpitanul, care susţine că nu ştia că nava aparţinea oligarhului, riscă amenzi de până la 500.000 de euro pentru scoaterea ilegală a navei din Italia.

A ocolit sancţiunile UE

Este primul caz cunoscut în Italia al unui rus cu active îngheţate în această ţară care reuşeşte să se sustragă sancţiunilor UE.

„Acest iaht nici măcar nu părăsise Sardinia înainte. Aşa că se poate observa o atitudine care, în mod evident, a avut ca scop evitarea regulilor”, au susţinut surse din apropierea poliţiei.

author avatar
Andrei Ștefan
718 afisari

6 COMENTARII

    • Asa zic si eu, bravo lui ! Confiscarile se fac in baza unei hotarari judecatoresti nu in baza unei decizii politice emise de Marea Corupta-alias Ursula fon der… de la Bruxelles !!

  1. Posibil ca si italienii sa fi dat o mana de ajutor, daca li s-a dat parnosul corespunzator. In orice caz,, m(UE) lu Urpoola Wonder Liar

  2. Cautati-l la Remat.
    Parca l-am vazut ieri intr-o caruta cu nedevelopati, dar nu-s sigur pentru ca era prea departe.

    Banii au fost trimisi in Ucraina ca sa ajunga in Elvetia la rpetilele Rockefeller si Rothschild, ,,sa manaca si gura lor”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger