AcasăȘTIRI EXTERNE87 de milioane de utilizatori, afectați de Facebook. Decizia anunțată de Mark...

87 de milioane de utilizatori, afectați de Facebook. Decizia anunțată de Mark Zuckerberg

87 de milioane de utilizatori, afectați de Facebook. Decizia anunțată de Mark Zuckerberg / Foto: printscreen

Facebook a anunțat vineri, că a ajuns la un acord de principiu în cadrul procesului în care se solicită daune în cazul scandalului Cambridge Analytica. Rețeaua de socializare a solicitat o suspendare a procedurii pentru a „finaliza” acordul și a-l prezenta instanței.

Facebook a ajuns la un acord preliminar în cadrul unui proces de lungă durată în care se cer daune împotriva rețelei de socializare pentru că a permis unor terțe părți, inclusiv companiei Cambridge Analytica, să acceseze datele private ale utilizatorilor.

Datele a 87 de milioane de utilizatori, preluate fără consimțământ

Potrivit unui document judiciar depus vineri, la o instanță din San Francisco (SUA), Facebook afirmă că prezintă un proiect de „acord de principiu” și a solicitat o suspendare a procedurii timp de 60 de zile „pentru a finaliza acordul în scris și a-l prezenta instanței”.

Rețeaua de socializare nu a indicat suma sau termenii acordului în cadrul acțiunii colective. Solicitată de AFP, compania mamă a Facebook, Meta, nu a răspuns sâmbătă, informează Ouest-France.

Acordul vine în contextul în care Mark Zuckerberg, directorul general al Meta, și Sheryl Sandberg, care și-a anunțat demisia în iunie, după 14 ani de activitate în cadrul companiei, urmau să depună mărturie în instanță în septembrie, în cadrul scandalului.

Într-un proces inițiat în 2018, utilizatorii Facebook au acuzat rețeaua de socializare că a încălcat regulile de confidențialitate prin partajarea datelor lor cu terți, inclusiv cu firma Cambridge Analytica, care a fost legată de campania prezidențială din 2016 a lui Donald Trump.

Cambridge Analytica, care între timp a fost închisă, a colectat și a folosit fără consimțământul lor datele personale ale 87 de milioane de utilizatori Facebook, la care platforma i-a dat acces.

Aceste informații ar fi fost folosite pentru a dezvolta un software utilizat pentru a orienta votul alegătorilor americani în favoarea lui Donald Trump. În iulie 2019, autoritățile federale au amendat Facebook cu 5 miliarde de dolari pentru că și-a „indus în eroare” utilizatorii și au impus o supraveghere independentă a gestionării datelor sale personale.

De la izbucnirea scandalului Cambridge Analytica, Facebook a eliminat accesul la datele sale de la mii de aplicații suspectate de abuz, a restricționat cantitatea de informații disponibile dezvoltatorilor în general și a facilitat calibrarea de către utilizatori a restricțiilor privind partajarea datelor personale.

author avatar
Tudor Borcea
400 afisari

3 COMENTARII

  1. S-o creadă mutul că a fost închisă Cambridge Analitica. Cel mult i s-a schimbat numele.

    • SE TRAG LA FUND UNII PE ALTII ACUM.SE MANANCA EXACT CA PE PLUTA FREGATEI MEDUZA.IN ANZI AIA DIN AVIONAS CARE AU SCAPAT AU PAPAT DOAR MORTII.
      CLAIM: Facebook founder Mark Zuckerberg spent more than $400 million in 2020 to elect Joe Biden, violating campaign finance rules that limit donations.
      https: //apnews. com/article/fact-checking-mark-zuckerberg-election-donations-188810437774

  2. Ha ha…..foarte real.Datele de pe facebook sunt folosite in alegeri pentru cine vor „ei”
    Adica exact ca turma de oi…be he heee

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger