AcasăȘTIRI EXTERNECarl Hahn, fostul patron al gigantului Volkswagen, a murit la 96 de...

Carl Hahn, fostul patron al gigantului Volkswagen, a murit la 96 de ani

Carl Hahn, fostul patron al gigantului Volkswagen, a murit la 96 de ani / Foto: printscreen

Carl Hahn, care a condus gigantul auto german Volkswagen în anii 1980, a încetat din viață, a confirmat duminică o purtătoare de cuvânt a Fundației Carl și Marisa Hahn.

Carl Hahn a murit liniștit la domiciliul său din Wolfsburg (nordul Germaniei), sâmbătă dimineață, la vârsta de 96 de ani, a anunțat sâmbătă seara cotidianul german Die Welt.

„A pus bazele succesului Volkswagen”

În calitate de director al gigantului auto Volkswagen din 1982 până în 1993, Carl Hahn a supravegheat schimbări radicale care au contribuit la propulsarea companiei pe plan internațional.

Sub conducerea sa, grupul a achiziționat producătorul spaniol Seat și cel ceh Skoda și a început să se extindă în China, care este acum cea mai mare piață a sa.

După căderea Zidului Berlinului, în 1989, Hahn s-a asigurat, de asemenea, că Volkswagen s-a extins în estul Germaniei și a reconstruit uzina din Zwickau, care acum produce mașini electrice.

„Cu simțul său al oportunității, al sincronizării și al piețelor emergente, Hahn a pus bazele succesului Volkswagen”, a scris Die Welt.

Carl Hahn s-a născut în 1926 la Chemnitz, în estul Germaniei, într-o familie de industriași. A studiat economia în Germania, Elveția și Marea Britanie înainte de a-și începe cariera la Fiat, în Italia.

A lucrat mai întâi pentru Volkswagen în America de Nord, apoi a lucrat la producătorul de anvelope Continental din Hanovra, înainte de a se întoarce la grupul german ca director general.

author avatar
Tudor Borcea
441 afisari
Zenville

Ultimele știri

Stormy Daniels a povestit cum Donald Trump a provocat-o să-l „pleznească la fund”: „Mi-am pierdut cunoștința”

Fosta actriță de filme pentru adulți Stormy Daniels depune mărturie la New York, în procesul fostului lider de la Casa Albă și a povestit,...

Avertizare de ploi, grindină și vijelii. Zonele aflate sub COD GALBEN – HARTA/Cum va fi vremea în București

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis, miercuri, o atenționare Cod galben de vreme instabilă.Conform hărții aferente avertizării meteo, mai multe județe...
proger