AcasăȘTIRI EXTERNEMoscova: „Era lumii unipolare a SUA s-a încheiat” / „Interesele egoiste” și...

Moscova: „Era lumii unipolare a SUA s-a încheiat” / „Interesele egoiste” și „dictatura” Washingtonului

Moscova: „Era lumii unipolare a SUA s-a încheiat” / „Interesele egoiste” și „dictatura” Washingtonului / Foto: printscreen

Epoca lumii unipolare, când Statele Unite dictau condițiile altor țări și chiar „rupeau” sistemele politice ale acestora, se apropie de sfârșit, a declarat într-un interviu ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Mihail Galuzin.

Acesta s-a declarat convins că în întreaga lume „au loc schimbări tectonice în direcția multipolarității și a unei cooperări reciproc avantajoase, bazate pe principiile egalității, respectului pentru interesele și neamestecului în afacerile interne ale altor state”

„Măsurile unilaterale nelegitime” ale Washingtonului

„Realitățile geopolitice în care existăm astăzi au un impact serios asupra întregului sistem de procese globale și regionale, inclusiv asupra celor de integrare. Epoca unei lumi unipolare, în care SUA și sateliții lor europeni foloseau tactici de intimidare pe care le-au șlefuit până la perfecțiune de-a lungul anilor pentru a dicta condiții altor țări și a le determina cursul de dezvoltare în conformitate cu interesele lor egoiste și chiar a le rupe sistemele statale, se apropie de sfârșit”, a declarat Galuzin, informează Tass.

Acesta s-a declarat convins că în întreaga lume „au loc schimbări tectonice în direcția multipolarității și a unei cooperări reciproc avantajoase, bazate pe principiile egalității, respectului pentru interesele și neamestecului în afacerile interne ale altor state”

Cu toate acestea, acest proces s-a dovedit a fi unul dureros, în primul rând din cauza rezistenței Washingtonului, estimează diplomatul.

„Măsurile restrictive unilaterale nelegitime, fără precedent prin amploarea lor, care sunt introduse fără discernământ, uneori în detrimentul propriilor parteneri, au devenit parte integrantă a politicii  externe a Washingtonului”, a declarat Galuzin.

„Ca răspuns la presiunile exercitate asupra noastră și a aliaților noștri în aceste condiții, lucrăm la consolidarea cooperării multilaterale în cadrul integrării regionale. Rusia rămâne un aliat onest și de încredere, atât din punct de vedere politic, cât și comercial și economic. Relațiile de încredere care persistă între țările CSI (Comunitatea Statelor Independente), OTSC (Organizația Tratatului de Securitate Colectivă) și EEU (Uniunea Economică Eurasiatică) contribuie la îndeplinirea obligațiilor și la atingerea unor noi obiective”.

„Astăzi, accentul se pune pe asigurarea funcționării stabile a economiilor noastre și pe formarea unor mecanisme financiare rezistente la factorii externi”, a conchis Galuzin.

author avatar
Tudor Borcea
755 afisari

14 COMENTARII

  1. Pai tocmai am auzit de la americani ca rusia este in pragul falimentului, fara ajutor din iran nu mai fac fata in ucraina, si putin este in ultima faza de cancer

  2. De la finalul secolului XIX si pana in prezent SUA au fost numarul 1 in lume desi anual i se prezice sfarsitul . Cainii latra , Unchiul Sam defileazxa !

      • Io sunt pitigoiul la curu iepii , am ramas fara pene cand a tras un vant …

    • Până la urma toate imperiile au un sfârșit, se dezintegrează. Si cu cât sau ridicat mai rapid cu atâta sfârșesc mai repede. Iar in cazul de față sfârşitul este accelerat de caracterul mondial al acestuia dar si de conștientizarea acestui proces de către multe forte politic-economico-socialo-militare, cu atât mai mult cu cât in prezent sunt mulţi pretendenți sa-i ia locul, China, India, a fost si UE, dar a deraiat. Mai sunt si pretendenți de grad 2, Turcia, Brazilia, Mexic, tarile arabe, etc. care nu pot sa se constituie in imperii globale, dar măcar regionale sau mai curând tari care se vor independente total fata de alte puteri mondiale si acționează ca atare. Rusia se zbate a fi intre categoria imperiului si a celor care vor sa-si consolideze independenta fata de marele capital, aşa cum a ajuns sa fie pe vremea lui Elțîn, băiat bun, iar Putin care vrea sa schimbe statutul Rusiei este băiatul rău al planetei, numai fiindcă nu mai vrea sa fie sluga marelui Imperiu Mondial.

  3. Ceea ce vedem e rezultatul a zeci de ani de impostura,circ,mafie,hotzie fara limite.Acum trebuie sa scoata din joben altceva decat zerouri false in conturi se duce dracului sistemul corupt „EU PUN ZEROURI LA CINE VREAU EU IN CONTURI”….. Adica la curve imputite,hoti escroci clanuri interlope traficanti de copii droguri arme
    FED IS DEAD……RIP petro-dollars…BYE BYE

  4. Propaganda,limba de lemn,fumigene aruncate la deruta. Marele urs s-a bagat singur din ambitia dementa a lui Putina intr-un mare rahat pna la nivelul nasului. Si desgur ii pute,face valuri,ameninta si indruga minciuni marca KGB. Chiar credeti ca parintii zecilor de mii de soldati rusi ucisi si schiloditi pe pamant strain,il iubesc si-l aproba pe dement cand le toarna gogosi ca au fost trimisi la lupta ” sa-si apere Patria ” ? Este mai mare rusinea ca si niste prostanaci romani sa-i ciufuleasca barzoiul si sa-i cante in struna.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger