AcasăȘTIRI EXTERNEScandal în Pensylvania. Candidatul la postul de guvernator pozează în uniformă sudistă

Scandal în Pensylvania. Candidatul la postul de guvernator pozează în uniformă sudistă

Scandal în Pensylvania. Candidatul la postul de guvernator pozează în uniformă sudistă / Foto: Reuters

Cu trei ani înainte de a se retrage din armata americană, în 2017, candidatul la postul de guvernator al statului Pennsylvania, susținut de Donald Trump, Doug Mastriano, a pozat în uniformă confederată pentru o fotografie a Army War College, potrivit unei copii a fotografiei obținute de Reuters.

Fotografia, care nu a fost raportată anterior, publicată Army War College pentru Reuters în urma unei solicitări în baza Freedom of Information Act, îl arată pe Mastriano într-o fotografie de grup din 2013-2014 pentru Departamentul de Strategie, Planuri și Operațiuni Militare, unde a lucrat.

Simbol al „opresiunii rasiale”

La acea vreme, cadrele didactice au avut posibilitatea de a se îmbrăca în vestimentații istorice. Cel puțin 15 dintre cei 21 de profesori din fotografie au ales să apară în ținută obișnuită. Deși un bărbat poartă un trenci și ochelari de soare, iar altul poartă o cască de aviator, Mastriano este singurul care poartă o uniformă confederată.

Afișarea simbolurilor confederate poate fi considerată insensibilă pentru cei care le consideră ca fiind o amintire dureroasă a opresiunii rasiale și a Războiului Civil, în care 11 state confederate rebele au luptat pentru a menține sistemul sclavagist, scrie CNBC.

Armata americană a emis o interdicție de facto privind arborarea steagului confederat și a încercat să elimine simbolurile segregaționiste din baze și instituții academice după uciderea în mai 2020 a lui George Floyd, un bărbat de culoare a cărui ucidere de către un polițist alb în Minneapolis a declanșat proteste în întreaga lume.

După ce Reuters a solicitat oficial fotografia, aceasta a fost îndepărtată de pe peretele Colegiului de Război, unde fusese atârnată alături de alte portrete anuale ale unor grupuri de profesori.

Corectitudinea politică, înainte de toate

Colegiul de Război al Armatei (Army War College – AWC), o instituție militară de învățământ superior de prim rang din Carlisle, Pennsylvania, a declarat pentru Reuters că o echipă a analizat toate lucrările de artă, textele și alte imagini afișate la Carlisle Barracks în 2020, dar a ratat fotografia facultății.

„Fotografia facultății nu a atras atenția echipei; de atunci, fotografia a fost eliminată deoarece nu respectă valorile AWC”, a precizat colegiul într-o declarație. Întrebat despre fotografia de la War College, un purtător de cuvânt de la sediul armatei americane a declarat că „Armata sprijină comandanții care elimină simbolurile sau imaginile care nu corespund valorilor armatei”.

Simbolurile și vestimentația confederată au fost preluate de către adepții supremației albilor în Statele Unite, iar monumentele și steagurile care onorează Confederația au fost îndepărtate din multe zone publice în ultimii ani.

Pennsylvania joacă un rol important în politica americană, fiind un așa-numit „swing state” în alegerile prezidențiale, iar republicanul Mastriano, care a îmbrățișat textele lui Trump privind alegerile furate, se află în urma adversarului său democrat în cursa pentru postul de guvernator, înaintea scrutinului din noiembrie.

Nu este clar cum ar putea fi privită fotografia în Pennsylvania, care a jucat un rol esențial în Războiul Civil. Peste 33.000 de soldați din Pennsylvania au murit luptând pentru Uniune, iar statul a fost locul unde s-a desfășurat bătălia de la Gettysburg, cea mai sângeroasă bătălie din timpul conflictului, care s-a încheiat cu victoria Uniunii și a inspirat discursul de la Gettysburg al președintelui Abraham Lincoln.

Districtul lui Mastriano, al 33-lea din Pennsylvania, include Gettysburg. Mulți americani continuă să participe la reconstituiri ale bătăliilor din Războiul Civil, purtând uniforme din ambele tabere, în efortul de a păstra istoria SUA.

author avatar
Tudor Borcea
437 afisari

2 COMENTARII

    • Nu, ala e in pant.scurti si sacou cu mineca lunga peste tricou. Semnifica diversitatea de gen..Genu indecis, ciudat-queer, homoleala,pe dileala..Cum a zis marinaru betiv zis dezastru natzional despre Bombo ca face sex cu fundu..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger