AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19 și viitorul lui Joe Biden. Unii democrați nu mai vor un...

Covid-19 și viitorul lui Joe Biden. Unii democrați nu mai vor un Gică Petrescu la Casa Albă

Covid-19 și viitorul lui Joe Biden. Unii democrați nu mai vor un Gică Petrescu la Casa Albă / Foto: Facebook

Unii democrați din Congresul american au început să exprime ceea ce mulți s-au gândit în privat: dacă președintele Joe Biden, cea mai în vârstă persoană care a ocupat vreodată Biroul Oval, ar trebui să aleagă retragerea în locul realegerii în 2024.

Cu un rating de aprobare de 38% – și care s-a menținut sub 50% din luna mai – Biden, în vârstă de 79 de ani, a fost afectat de o inflație dureroasă pentru americani și de îngrijorarea alegătorilor că nu va fi capabil să facă față cerințelor președinției. În noiembrie anul trecut, Casa Albă a declarat că Biden intenționează să candideze din nou în 2024.

Timpul pentru o schimbare de generație

Doi reprezentanți democrați din Minnesota au articulat mesajul în mod clar. „Țara ar fi bine servită de o nouă generație de democrați convingători, bine pregătiți și dinamici, care să facă un pas înainte”, a declarat reprezentantul democrat Dean Phillips.

Phillips a lăudat serviciile lui Biden, dar a adăugat că este timpul pentru o schimbare de generație. Reprezentanta Angie Craig a declarat că este pe aceeași linie cu cu Phillips, potrivit Minnesota Post. Este posibil ca ea să fi încercat să se poziționeze mai bine în rândul alegătorilor independenți, potrivit unor analiști, scrie Reuters.

Dar sondajele recente de opinie publică au constatat opinii similare în rândul alegătorilor democrați. Un sondaj realizat în iulie de New York Times/Siena College a constatat că 64% dintre democrați și-ar dori un nou candidat în 2024, iar un sondaj CNN de săptămâna trecută a constatat că un procent și mai mare de 75% dintre democrați au această opinie.

Factorul Trump

În mod normal, activiștii de partid se raliază în jurul președintelui lor, mai ales dacă acesta semnalează că dorește un al doilea mandat. Și ar putea face acest lucru dacă fostul președinte Donald Trump, în vârstă de 76 de ani, decide să candideze din nou în 2024, o posibilitate cu care a cochetat în mod public.

„Se arată foamea pentru o nouă generație de lideri. Dar foamea de a-l învinge pe Trump va conta întotdeauna mai mult. Biden este în continuare singurul nume de pe lista republicanilor sau democraților care au reușit acest lucru”, a remarcat Matt McAlvanah, un fost oficial din administrația Obama și din conducerea Senatului.

Un sondaj Reuters/Ipsos din iulie a constatat că o treime dintre alegătorii republicani consideră că Trump nu ar trebui să candideze din nou. Sondajele arată că guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, în vârstă de 43 de ani, câștigă atractivitate în rândul alegătorilor republicani.

Fără „alternativă pregătită”

Un consilier al unui veteran democrat din Camera Reprezentanților a declarat miercuri că diagnosticul Covid-19 al lui Biden de luna trecută a declanșat discuții în rândul mai multor consilieri democrați despre viitorul lui Biden.

Nu a fost clar dacă au reflectat sentimentele șefilor lor, dar consilierul a remarcat că a existat un consens general că ar fi „o prostie” să se renunțe la Biden, având în vedere victoria sa puternică asupra lui Trump în 2020. „Nu este ca și cum am avea o alternativă pregătită”, a adăugat consilierul.

Liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, și alți parlamentari democrați proeminenți și-au exprimat sprijinul pentru o candidatură a lui Biden în 2024. Alții își păstrează opțiunile deschise.

author avatar
Tudor Borcea
548 afisari

9 COMENTARII

  1. Sa vedem daca ma cenzurati iar //regimul Bideu e terminat pentru ca e plin de oameni santajati cu pefofilia lui Epstein si GhislaineMaxwell

    • De exemplu 1-Blinken consilier ptr securitate nationala este cu tatal vitreg Samuel Pisar-consilierul si avocatul lui RobertMaxwell „sinucis” de Mossad impreuna cu un senator USA.Pe langa grupul MEGA de santaj si pedofilie cei doi „sinucisi” au instalat softul Promise pe computerele cu secrete nucleare americane

      • Idioata aia de Pelosi este de notorietate ca avea sofer un spion chinez…astia toti trebuiau de mult arestati pentru InaltaTradare….dar cand se afla ce sa vezi toti „se sinucid”

  2. Lasatil pe Gica petrscu in pacea lui, el macar ne canta frumos si duios, dar Bidonul stie doar sa dea tepe si sa mozoleasca femeile si fetitele.
    Pedofil si el si ficiorusu.

  3. Daca alegerile ar fi pe bune, Bideu ar obtine maxim 10% voturi (de la lgbtqgsg, pedofili, drogati, blm, labili psihic, barbati gravizi, antifa, ong-isti sorosisti pe clima si incalzire globala etc). Cam de la astia obtine un senil voturi!!!

  4. Cum va permiteti sa jigniti memoria marelui Gica Petrescu? Daca ar fi fost Gica Petrescu la Casa Alba alta era soarta Americii. Ati facut o comparatie total deplasata Cine a dat acest titlu aberant habar nu are cine a fost Gica Petrescu si ce a reprezentat el pentru Romania. Ar trebui sa va cereti scuze . Mai cititi , baieti, documentati-va cind nu cunoasteti despre ce este vorba.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger