AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Cea mai dură măsură luată de separatiștii pro-ruși împotriva...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Cea mai dură măsură luată de separatiștii pro-ruși împotriva Google

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Cea mai dură măsură luată de separatiștii pro-ruși împotriva Google / Foto: printscreen

Autoritățile din cele două teritorii separatiste pro-ruse din estul Ucrainei au anunțat că au blocat cel mai mare motor de căutare pe internet din lume, Google, acuzându-l că „promovează” violența împotriva rușilor.

Google „promovează terorismul și violența împotriva tuturor rușilor, în special a populației din Donbas (…) Am decis să blocăm Google pe teritoriul” regiunii Donețk, a declarat vineri liderul separatist Denis Pușilin într-un comunicat.

„Putem să ne descurcăm și fără Google”

„Dacă Google încetează să își urmărească politica criminală și se întoarce la lege, moralitate și bun simț, atunci nu vor exista obstacole în calea operațiunilor sale”, a adăugat el.

Joi, liderul regiunii separatiste învecinate Lugansk, Leonid Pasecinik, a anunțat că a luat aceeași măsură. „Războiul nu se referă doar la rachetele care plouă asupra orașelor noastre, ci și la un nor de informații false pe care ni le trimite Ucraina. Din păcate, Google a devenit principala lor armă”, a acuzat el, scrie Le Journal de Montreal.

„Putem să ne descurcăm și fără Google. Dacă se vor îmbunătăți, dacă vor începe să respecte oamenii, atunci vom lua în considerare restabilirea” motorului de căutare, a adăugat el.

Autoritățile separatiste pro-ruse din estul Ucrainei, la fel ca și Rusia, au încercat să își întărească controlul asupra informațiilor de când Moscova a lansat ofensiva împotriva Ucrainei la sfârșitul lunii februarie.

În Rusia, au fost adoptate noi legi care pedepsesc cu ani grei de închisoare publicarea a ceea ce autoritățile consideră a fi „informații false” despre armată sau operațiuni militare exterioare.

Rusia a blocat principalele rețele sociale, cum ar fi Facebook, Twitter și Instagram. Țara, care are propriul motor de căutare, Yandex, încearcă de ani de zile să dezvolte un internet suveran, precum China.

author avatar
Tudor Borcea
358 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger