AcasăȘTIRI EXTERNEPutin și-a pus doi dușmani de marcă pe lista neagră. „Agenți străini”,...

Putin și-a pus doi dușmani de marcă pe lista neagră. „Agenți străini”, cu „surse” din Ucraina

Putin și-a pus doi dușmani de marcă pe lista neagră. „Agenți străini”, cu „surse” din Ucraina / Foto: Facebook

Rusia a adăugat, vineri, doi critici de marcă ai Kremlinului pe lista sa de „agenți străini”: fostul campion de șah Garry Kasparov și fostul magnat Mihail Hodorkovski.

Această etichetă infamă, care amintește de „dușmanii poporului” din perioada sovietică, este folosită pe scară largă împotriva opozanților, jurnaliștilor și activiștilor pentru drepturile omului acuzați că desfășoară activități politice finanțate din străinătate.

Acuzați că au „surse” din Ucraina

Astfel de „agenți străini” sunt supuși la numeroase constrângeri și proceduri laborioase, sub amenințarea unor sancțiuni severe. În special, ei trebuie să indice acest statut în toate publicațiile lor, scrie The Moscow Times.

În lista actualizată de pe site-ul său, Ministerul rus al Justiției a precizat că Hodorkovski, în vârstă de 58 de ani, și Kasparov, în vârstă de 59 de ani, au „surse” în Ucraina pentru a-și finanța activitățile.

Fostul campion mondial de șah Kasparov este un adversar de lungă durată al președintelui Vladimir Putin și trăiește în SUA de aproape un deceniu.

Hodorkovski a fost unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din Rusia în anii 1990, înainte de a intra în conflict cu Kremlinul, când Putin a venit la putere în 2000.

El a petrecut 10 ani, din 2003 până în 2013, în închisoare și apoi a plecat în exil. Timp de ani de zile, a contribuit la finanțarea organizației de opoziție Open Russia, care s-a dizolvat în luna mai a anului trecut în fața represiunii crescânde.

De la începutul operațiunii militare a Moscovei în Ucraina, la 24 februarie, zeci de membri ai elitei intelectuale și jurnaliști ruși au părăsit țara, în timp ce autoritățile intensifică presiunea împotriva ultimelor voci critice și a presei.

author avatar
Tudor Borcea
504 afisari

3 COMENTARII

  1. S-A INTORS REGIMUL DICTATURII COMUNISTE CEAUSISTE DE LAUDE SI ELOGII LINGUSEALA SI LINSUL IN DOS A CLASEI POLITICE CE A DISTRUS TOTAL TARA
    POSTACII PLATITI DE SITE-ul ziare.com CARE SUNT ACREDITATI , UNII SE CRED JURNALISTI , DAR ANALFABETI FUNCTIONALI , FAC COMENTARII ELOGIOASE ZILNIC CONDUCATORULUI TARII SI POLITICIENILOR DE LA GUVERNARE , ASTFEL SUNT BINE PLATITI PENTRU MUNCA LOR PUPIN CURESCIANA

    ZIARE.COM !!!! UN PERICOL PENTRU DEMOCRATIA ROMANEASCA SI RUSINEA PRESEI ROMANESTI . IMPOSTORII IMPUN DICTATURA PE SITE-ul zoaielor.com

    ANALFABETII , ESCROCII SI GUNOIUL CONTOPISTILOR PUPIN CURISTI , JEGURILE ANALFABETISMULUI ROMANESC S-AU ADUNAT PE ziare.com , COPIIND ARTICOLE DE PE INTERNET LE POSTEAZA PE zoaie.com .
    ESCROCII SI-AU DESCHIS SUTE DE CONTURI SI FAC SI COMENTARII LA ARTICOLELE LOR , IAR CEI CE CRITICA SUNT INJURATI COPIOS , TERORIZATI SI AMENINTATI , CENZURATI SISTERSE CONTURILE LOR .
    DICTATURA SI CENZURA JURNALISTICA DEMNA DE REGIMUL NORD COREEAN

  2. Kasparov un gunoi care in afara sa joace ash nu stie nimic face o propaganda pentru drogati si pedofilii din west Victorie pentru Rusia care lupta impotriva Diavolului

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger