AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Hackerii ucraineni au atacat vodca rușilor / „Am decis...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Hackerii ucraineni au atacat vodca rușilor / „Am decis că trebuie să fie treji”

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Hackerii ucraineni au atacat vodca rușilor / „Am decis că trebuie să fie treji”

Kievul a încercat să întrerupă vânzarea de alcool în Rusia ca parte a eforturilor de război cibernetic ale Ucrainei împotriva Rusiei, a declarat miercuri vicepremierul ucrainean Mihailo Fedorov, care se ocupă de domeniul digital în guvernul său.

„Printre lucrurile notabile care sunt cunoscute astăzi se numără atacul asupra sistemului (rusesc) de accize, care a perturbat vânzarea de alcool în Rusia”, a declarat Fedorov într-o conferință de presă virtuală la o convenție de securitate cibernetică la Paris.

„Peste 80 de sisteme rusești au fost avariate”

„Am decis că oamenii au nevoie să fie treji pentru a putea” face față „propagandei” la care îi supune guvernul rus, a declarat ironic Fedorov, vorbind în ucraineană și tradus în franceză, informează Rtbf.

Vicepremierul nu a oferit mai multe detalii despre această operațiune și a rămas relativ tăcut cu privire la alte acțiuni ofensive cibernetice ale ucrainenilor împotriva Rusiei. „Mai mult de 80 de sisteme rusești au fost avariate”, a spus el, citând echivalentul rusesc al YouTube, RuTube, care a fost paralizat de un atac cibernetic la începutul acestei săptămâni. „Site-urile FSB, ale Kremlinului au fost doborâte”, a adăugat el.

„Dar putem vorbi despre rezultatele reale, despre succesele reale” ale acțiunilor ofensive cibernetice împotriva Rusiei „doar după război”. „Ar fi contraproductiv să le dezvăluim acum”, a spus el. În general, puterea Rusiei a fost „supraestimată” în domeniul cibernetic, a spus el.

author avatar
Tudor Borcea