AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Planul B al lui Putin împotriva sancțiunilor Occidentului

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Planul B al lui Putin împotriva sancțiunilor Occidentului

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Planul B al lui Putin împotriva sancțiunilor Occidentului / Foto: Facebook

Rusia a declarat joi că intenționează să aibă o rublă „digitală” capabilă să efectueze plăți internaționale până anul viitor și dorește, de asemenea, să extindă numărul țărilor care acceptă cardurile bancare de tip Visa și Mastercard, administrate de banca centrală.

Având în vedere că sancțiunile occidentale au izolat Rusia de o mare parte a sistemului financiar global, Moscova caută modalități alternative de a efectua plăți importante atât în țară, cât și în străinătate.

Tranzacții cu ruble digitale, de anul viitor

Guvernatorul băncii centrale a Rusiei, Elvira Nabiulina, a declarat că banca plănuiește ca anul viitor să fie posibile tranzacțiile cu ruble „digitale” în lumea reală și că moneda digitală ar putea fi utilizată în unele tranzacții internaționale.

„Rubla digitală se numără printre proiectele prioritare”, a declarat Nabiulina în fața Camerei inferioare a Parlamentului rus. „Am creat destul de repede un prototip, acum organizăm teste cu băncile, iar anul viitor vom avea treptat tranzacții pilot”.

Rusia, la fel ca multe alte țări din întreaga lume, a dezvoltat banii digitali în ultimii doi ani pentru a-și moderniza sistemul financiar, pentru a accelera plățile și pentru a contracara amenințarea criptomonedelor, precum bitcoin, de a câștiga influență.

Yuanul digital, testat de China

Unii experți ai băncilor centrale au sugerat, de asemenea, că noile tehnologii ar însemna că țările ar putea să trateze mai direct între ele, făcându-le mai puțin dependente de canalele de plată dominate de Occident, cum ar fi sistemul SWIFT.

Bahamas a fost prima țară care a lansat o monedă digitală națională în 2020, în timp ce China este cea mai avansată dintre marile economii, după ce a testat în masă un yuan digital cu ocazia Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing din acest an.

Nabiulina a mai spus că Rusia urmărește să extindă numărul țărilor care acceptă cardurile bancare MIR ale băncii centrale, o alternativă la Visa Inc și MasterCard Inc, care s-au alăturat altor firme occidentale și și-au suspendat operațiunile în Rusia.

UE insistă cu sancțiunile

MIR și UnionPay din China se numără printre puținele opțiuni rămase pentru ruși de a efectua plăți în străinătate de când băncile rusești au fost izolate de sistemul financiar global ca răspuns la ceea ce Vladimir Putin numește „operațiunea militară specială” din Ucraina.

Eforturile Occidentului de a închide Rusiei posibilele rute pentru eludarea sancțiunilor au continuat joi. Cea mai mare bursă de criptomonede din lume, Binance, a anunțat că dezactivează conturile cetățenilor ruși și ale companiilor cu sediul în Rusia care dețin echivalentul a peste 10.000 de euro (10.900 de dolari).

Cei afectați vor putea în continuare să își retragă banii, dar acum li se va interzice să facă noi depozite sau să tranzacționeze, o măsură despre care Binance a spus că este în conformitate cu sancțiunile Uniunii Europene.

author avatar
Tudor Borcea
444 afisari

6 COMENTARII

  1. Sa vedem ce maimute vor pune botul si vor cumpara rahaturi rusesti si chinezariii fara valoare.

    Gradina e mare si nu are nici garduri , iar mama lor e …….permanent insarcinata.Succesuri.

    • – Ziare.com SITE-UL CARE IMPUNE CENZURA SI DICTATURA IN ROMANIA !!! FALSI JURNALISTI , SIMPLI COPISTI PLAGIATORI, LINGAI IN CÙR A CLASEI POLITICE , MÙISTI PROFESIONISTI ,SI SUGACI DE ORGANE SLUGI CREDINCIOASE , SUNT ZILNIC CU ARTICOLE ELOGIOASE , SCARBOASE PANA LA VOMA , SI ODE LA ADRESA JEGURILOR DIN FRUNTEA TARII CE AU DISTRUS TOTAL ROMANIA SI AU INDATORAT-O PENTRU SECOLE

      ZOAIELE.COM SUNT NISTE DEJECTII ALE CANALIZARII WC

  2. Rusia ,China ,India si alte tari trebuie sa puna jos dolarul si euro care sind deja spre prapastie ,Respect pentru Rusia si China si la gunoi cu drogatii si poponarii din NATO

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger