AcasăȘTIRI EXTERNE75% dintre americani cred că țara merge într-o direcție gresită. Sondaj devastator...

75% dintre americani cred că țara merge într-o direcție gresită. Sondaj devastator pentru președintele Biden

75% dintre americani cred că țara merge într-o direcție gresită. Sondaj devastator pentru președintele Biden

Un nou sondaj NBC arată că 75% dintre americani cred că țara se află pe o cale greșită sub conducerea lui Joe Biden.

În ultimele șapte luni, 70% dintre americani au declarat că țara nu se îndreaptă în direcția cea bună.

„E mai rău ca în 2008”

Ratingul de aprobare al lui Biden a scăzut la 39%, fiind tot mai mulți americanii care spun că îl dezaprobă pe actualul locatar al Casei Albe, potrivit sondajului NBC.

„Este o lumină roșie intermitentă atunci când vedeți o astfel de cifră”, a declarat Bill McInturff de la Public Opinion Strategies, care a realizat acest sondaj împreună cu Jeff Horwitt de la Hart Research Associates, un sondaj de opinie democrat.

„Americanii ne spun că acest lucru este la fel de rău ca în 2008”, a adăugat McInturff. Cu toate acestea, având în vedere aceste cifre, democrații sunt încă la egalitate cu republicanii la întrebarea din sondaj cu privire la ce partid ar trebui să controleze Congresul.

Prețul benzinei a explodat

Americanii îl critică pe președinte în ceea ce privește inflația, economia și securitatea frontierelor. Biden pare să fi pierdut din nou teren, după ce a făcut unele progrese. La începutul acestei luni, 42% dintre americani au aprobat activitatea lui Biden într-un sondaj Washington Post/ABC News, în creștere cu cinci puncte procentuale față de un sondaj anterior din februarie.

În sondajul NBC News, 59% dintre americani aprobă modul în care Biden a gestionat criza Covid-19, unde președintele a primit în mod constant cele mai bune note.

Dar numai 33% dintre americani aprobă modul în care acesta gestionează economia și 23% aprobă modul în care gestionează inflația și costul vieții, două aspecte care vor fi probabil cele mai importante la urne, în noiembrie.

Prețurile la benzină au atins niveluri record în acest an, depășind un preț mediu național de 4,47 dolari pe galon, în timp ce prețurile la magazinele alimentare au înregistrat, de asemenea, creșteri puternice. Săptămâna trecută, rapoartele privind o penurie de lapte praf pentru copii au declanșat un nou val de anxietate în rândul familiilor americane.

author avatar
Tudor Borcea