AcasăȘTIRI EXTERNE„Autohtoni sălbatici, degenerați, insula Diavolului”. Cum a insultat Brigitte Bardot peste 800.000...

„Autohtoni sălbatici, degenerați, insula Diavolului”. Cum a insultat Brigitte Bardot peste 800.000 de oameni

Fosta actriță comparase insula Reunion cu „insula Diavolului”, cu „o populație degenerată încă impregnată  de tradițiile barbare care sunt rădăcinile ei”.

Brigitte Bardot, care în 2019 i-a calificat pe locuitorii insulei Reunion drept „nativi care și-au păstrat genele sălbatice”, a fost condamnată joi, 4 noiembrie, de instanța judiciară din Saint-Denis la 20.000 de euro amendă pentru insulte rasiale.

„O populație degenerată”

Urmărit penal pentru complicitate la insulte publice, Bruno Jacquelin, secretarul de presă al actriței în vârstă de 87 de ani, a fost amendat cu 4.000 de euro. La solicitarea angajatoarei sale, el a transmis o scrisoare litigioasă mai multor publicaţii media, scrie Le Figaro.

La 7 octombrie, în cadrul procesului, acuzarea a cerut o amendă de 25.000 de euro pentru Bardot, care apără cauza animalelor,  și 5.000 de euro pentru colaboratorul său.

Brigitte Bardot, care a înfiinţat o fundaţie ce-i poartă numele şi care protejează animalele, a trimis în martie 2019 o scrisoare deschisă lui Amaury de Saint-Quentin, pe atunci prefectul insulei Reunion.

Declarându-se „invadată de scrisori (…) ce denunţă actele de barbarie ale locuitorilor asupra animalelor”, Bardot a afirmat că „autohtonii şi-au păstrat genele lor sălbatice”. Ea a mai comparat insula La Reunion cu „o insulă a Diavolului” cu „o populaţie degenerată încă impregnată de tradiţii barbare care sunt rădăcinile lor”.

„Rasismul nu este o opinie, este un delict”

Aceste invective provocaseră o mare indignare pe insulă. Annick Girardin, pe atunci ministru al teritoriilor de peste mări (Reunion fiind departament de peste mări al Franței) , îi trimisese o scrisoare deschisă fostei actrițe. „ Rasismul nu este o opinie, este un delict”, a amintit ministrul.

Deputatul Jean-Hugues Ratenon (LFI) Licra, Mrap și SOS Racisme, liga pentru drepturile omului și asociațiile și grupurile religioase hinduse au depus apoi o plângere împotriva fostei actrițe. Bardot le-a cerut scuze locuitorilor insulei justificându-și furia prin ceea ce ea consideră a fi „soarta tragică” a animalelor de pe insulă.

Cuvintele doamnei Bardot sunt „injurioase, dureroase”, estimase procurorul Bérengère Prudhomme. „Apărarea animalelor este viața lui Brigitte BardotSuferința animalelor este o realitate în Reunion” , a declarat în audiență avocatul său, Catherine Moissonier. Ea calificase Fundația Brigitte Bardot drept avertizoare cu privire la suferința animalelor.

author avatar
Tudor Borcea
715 afisari

1 COMENTARIU

  1. Las-o moarta ,Borcea,presa globalista vanduta pe bani la care lucrezi si tu nu o inghite pe Brigitte fiindca e contra propagandei covidului si vaccinarii .Ea este istorie iar tu o sluga .Asta e diferenta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger