AcasăȘTIRI EXTERNEBoeing începe lupta pentru internet cu Elon Musk și Jeff Bezos

Boeing începe lupta pentru internet cu Elon Musk și Jeff Bezos

Boeing începe lupta pentru internet cu Elon Musk și Jeff Bezos

Grupul aeronautic american vrea să lanseze o constelație de 147 de sateliți pentru a oferi internet din spațiu.

Boeing a obținut miercuri, 3 noiembrie, autorizația autorităților americane pentru proiectul său de constelație de 147 de sateliți, destinat să furnizeze internet din spațiu.

Comisia Federală de Comunicații (FCC) „a aprobat o cerere din partea companiei Boeing pentru o licență pentru construirea, implementarea și operarea unei constelații de sateliți”, a spus auoritatea într-un comunicat.  „Boeing intenționează să ofere servicii de internet și comunicații de mare viteză pentru utilizatorii rezidențiali, comerciali, instituționali, guvernamentali și profesioniști”, a adăugat FCC.

Conectarea zonelor greu accesibile

Acest serviciu trebuie să fie mai întâi disponibil pentru clienții din SUA și apoi la nivel global odată ce implementarea este finalizată, conform solicitării Boeing. „Serviciile avansate de bandă largă prin satelit au un rol important de jucat în conectarea zonelor greu accesibile”, a declarat Jessica Rosenworcel, președintele FCC.

Numărul de sateliți autorizați companiei Boeing de către FCC este de 147, marea majoritate dintre ei trebuie să opereze pe orbită joasă: 132 pot fi plasați la o altitudine de aproximativ 1.000 km, iar 15 mult mai mare, între aproximativ 27.000 și 44.000 km.

Boeing a salutat într-o declarație decizia autorităților americane. „Pe măsură ce cererea de comunicații prin satelit crește, va fi necesară diversitatea, pe diferite orbite și frecvențe”, a spus compania într-o declarație scrisă.

Alte proiecte de constelații de sateliți sunt planificate de companii concurente. Miliardarul american Elon Musk, șeful companiei spațiale SpaceX, a pus deja peste 1.500 de sateliți pe orbită pentru a-și crea rețeaua Starlink. La fel, Jeff Bezos, fondatorul Amazon, are un proiect similar numit Kuiper.

author avatar
Tudor Borcea
207 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger