AcasăȘTIRI EXTERNE„Salvatorii planetei”. COP26, inaccesibil unui ministrului israelian, în scaun cu rotile

„Salvatorii planetei”. COP26, inaccesibil unui ministrului israelian, în scaun cu rotile

Timp de două ore, Karine Elharrar a încercat să intre în incinta COP26 din Scoția. Apoi i s-a oferit să folosească un autovehicul care era, de asemenea, inadaptat pentru persoane aflate în scaun cu rotile.

Ministrul israelian al Energiei nu a putut participa luni, 1 octombrie,  la summit-ul COP26, la Glasgow, deoarece sediul nu beneficiază de facilități pentru accesul persoanelor cu dizabilități

Timp de două ore, Karine Elharrar, care suferă de distrofie musculară, a fost dusă de la intrare la intrare, dar în zadar, relatează The Jerusalem Post. Apoi i s-a oferit să urce într-un vehicul care nu era potrivit pentru scaune cu rotile. Ministrul a părăsit, așadar, conferința climatică pentru a se întoarce la hotelul ei.

Un summit „primitor și incluziv”

„Am venit la COP26 să mă întâlnesc cu omologii mei din întreaga lume și să promovez o luptă comună împotriva crizei climatice. Este regretabil că în 2021, ONU, care promovează accesibilitatea pentru persoanele cu dizabilități, nu o oferă la evenimentele sale”, a scris Karine Elharrar pe Twitter.

Confruntat cu această situație „inacceptabilă”, premierul israelian Naftali Bennett a contactat-o ​​și i-a oferit un loc în convoiul său oficial pentru a-i garanta intrarea în incinta COP26 de marți. Situația a stârnit reacția mai multor politicieni israelieni, printre care și ministrul Afacerilor Externe, Yair Lapid, care a transmis un mesaj organizatorilor COP26.

„Este imposibil să ne păstrăm viitorul și să ne confruntăm cu criza climatică fără să avem grijă în primul rând de oameni, inclusiv să asigurăm accesibilitatea persoanelor cu dizabilități”, a spus el.

Ambasadorul Marii Britanii în Israel, Neil Wigan, a spus că este „tulburat” de această situație. „Îmi cer scuze profund și sincer ministrului. Ne dorim un summit climatic care să fie primitor și incluziv pentru toată lumea”. Site-ul web al COP26 asigură că spațiile sunt accesibile persoanelor în scaune cu rotile.

author avatar
Tudor Borcea
255 afisari

2 COMENTARII

  1. Bai, jidanii astia se urasc asa de mult inte ei, se manca asa de bine intre ei, de isi si bat joc intr-un unii jidani de alti jidani !! Asta, da, bai jidanilor criminali, incluziune !! In Iad, poate, bai retardatilor handikapati lokomotor de gradul 5, va faceti de kakat la Glasgow, rad toti sarantocii de voi, bai ipocritilor globalisti, mai incet cu scaunul de rotile pe scari !! Ha ha ha 🙂 Bai, Benny, bai tradatorule, du-te si tu acolo, inte jidanii tai, si mai da-le o teapa, ca merita jidanii aia ne-credinciosi, futu-i mama lor de musulmani deghizati in jidani, nu se poate asa ceva !! Anschluss, Anschluss !! Das Zyklon B Nazi Pass, bitte !! Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger