AcasăȘTIRI EXTERNEAmerica, înfometată de cybersecurity

America, înfometată de cybersecurity

O serie de încălcări majore ale securității digitale din ultimul an servesc ca un apel de trezire pentru Corporate America despre necesitatea de a investi în securitatea cibernetică.

Vineri a adus încă un memento al riscului atacurilor cibernetice, când Microsoft a declarat că hackerii din spatele Solar Winds(2020) au lansat un nou atac asupra a peste 150 de agenții guvernamentale, grupuri de reflecție și alte organizații la nivel global.

Dar probabil cel mai izbitor exemplu recent este atacul ransomware la Colonial Pipeline , care a forțat compania petrolieră să închidă conducta temporar – ducând  la creșteri ale prețurilor de combustibil în mai multe state. Colonial a plătit hackerilor peste 4,4 milioane USD.

Abordarea unor astfel de încălcări ale securității înseamnă că firmele trebuie să  adauge profesioniști în securitate cibernetică echipelor lor.Și asta încearcă să facă, dar există o problemă: o lipsă de forță de muncă de lungă durată în sectorul cybersecurity.

Miza crește, pe măsură ce tehnologia evoluează și hackerii devin tot mai eficienți și sofisticați.

În Statele Unite, există aproximativ 879.000 de profesioniști în securitate cibernetică și o nevoie neîmplinită de alți 359.000 de lucrători, potrivit CNN.

La nivel global, decalajul este chiar mai mare, la aproape 3,12 milioane de poziții neocupate, având în vedere că unele companii au amânat recrutările în timpul pandemiei.

Nevoile variază de la analiștii de securitate la nivel de intrare, cei ce monitorizează traficul de rețea pentru a identifica potențialii actori răi dintr-un sistem, până la liderii la nivel executiv care pot gestiona potențialele riscuri financiare și reputaționale din atacurile cibernetice.

Potrivit Biroului Muncii al SUA, profesiunea de “analist de securitate a informațiilor” va fi a 10-a cea mai rapidă creștere de ocupare în următorul deceniu, cu o rată de 31% comparativ cu o creștere medie de 4% pentru toate profesiile.

O varietate de programe de educație, formare și perfecționare lucrează deja pentru a rezolva deficitul.

GuidePoint ajută la formarea veteranilor care părăsesc armata pentru cariere în securitatea cibernetică.

Și Hamilton Critical Insight conduce un sistem nonprofit numit Sisteme de educație cibernetică a infrastructurii publice, prin care studenții din cinci universități monitorizează securitatea datelor în timp real pe rețelele administrațiilor locale.

Se preconizează că decalajul la nivel mondial în materie de securitate cibernetică va crește până la 30%  în următorii câțiva ani.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
233 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger