AcasăȘTIRI EXTERNE70 de ani de domnie a Elisabetei a II-a. Regatul Unit se...

70 de ani de domnie a Elisabetei a II-a. Regatul Unit se pregătește de petrecere

Parade, picnicuri prin țară, concerte și familia regală la balcon: Marea Britanie sărbătorește săptămâna viitoare cea de-a 70-a aniversare a domniei Elisabetei a II-a, o etapă istorică celebrată într-un moment de tranziție pentru monarhie.

Uzați de diviziunile Brexitului, obosiți de pandemie și de îngrădirile ei și acum sugrumați de creșterea prețurilor, britanicii se vor putea bucura de un weekend prelungit începând de joi, 2 iunie.

Deși problemele recente de sănătate și de mobilitate ale reginei, în vârstă de 96 de ani, au dus la temeri că aceasta s-ar putea retrage, suverana a făcut o serie de apariții surpriză în ultimele zile, inaugurând o linie de metrou care îi poartă numele, participând la un concurs de cai și parcurgând culoarele unei expoziții de flori într-o mașinuță de golf cu șofer.

Dar, ca un semn al tranziției în curs, fiul său, prințul Charles, moștenitorul coroanei, a înlocuit-o la discursul anual care marchează începutul anului parlamentar. El o reprezintă deja de mai mulți ani în străinătate.

Elisabeta a II-a a urcat pe tron la vârsta de 25 de ani, la 6 februarie 1952, când tatăl ei, regele George al VI-lea, a murit de cancer pulmonar la vârsta de 56 de ani.

Cea mai în vârstă suverană în viață, ea a devenit recent al treilea cel mai longeviv monarh al unui stat suveran, înaintea regelui Ludovic al XIV-lea al Franței, care a murit în 1715, și a regelui Bhumibol Adulyadej (Rama IX) al Thailandei, decedat în 2016.

La Londra, de pe Oxford Street până pe The Mall, bulevardul care duce la Palatul Buckingham, steagurile sunt arborate cu mândrie, prefigurând amploarea festivităților.

Totul va începe joi cu Trooping The Colour, care marchează ziua oficială de naștere a reginei, cu peste 1.500 de militari și muzicieni, 240 de cai și un survol al Royal Air Force.

Tradiționala apariție la balcon va fi limitată la membrii de serviciu ai familiei regale. Sunt excluși prințul Harry și soția sa Meghan, deși sunt în vizită din exilul lor din California, și prințul Andrew, care a trebuit să plătească milioane de lire sterline pentru a evita un proces în SUA pentru agresiune sexuală.

Programul include, de asemenea, o ceremonie religioasă la Catedrala Saint Paul vineri,  curse de cai și un mare party la Palatul Buckingham sâmbătă.

200.000 de evenimente, un miliard de spectatori

În total, sunt planificate peste 200.000 de evenimente, iar organizatorii se așteaptă ca 10 milioane de persoane să participe la picnicurile jubiliare de duminică, 5 iunie.

În această zi, o paradă va aduce un omagiu monarhului și diversității poporului britanic. Acesta va reuni 10.000 de soldați, artiști și voluntari. Numărând toate formele de distribuție la nivel mondial, spectacolul ar trebui să fie văzut de un miliard de oameni, potrivit organizatorilor.

“Foarte britanic, foarte excentric”

„Amploarea este monumentală”, a declarat recent Adrian Evans, dirijorul paradei, pentru AFP, promițând un spectacol „ foarte britanic, foarte excentric”.

Berea va curge: Asociația British Beer and Pub estimează că pentru Jubilee vor fi vândute 90 de milioane de halbe de bere, iar sectorul va beneficia de un impuls de 105 milioane de lire sterline (124 de milioane de euro).

author avatar
Radu Jacotă Redactor
374 afisari

2 COMENTARII

  1. Azi am aflat despre multi care au fost deja executati si ,,sunt prezenti” la Davos.
    Despre unii stiam, despre altii nu, dar lucrurile incep sa capete forma.
    Am aflat ca Papa Francisc, E.Macron Rothschild, Angelica Merkell – fiica lui Hitler, Barak Obama – nepotul lui Hitler, B.Jonson, G. Soros – judecati si executati .
    Reptila Angliei – regina mancatoare de inimi si bautoare de sange, Printzul Hanry si nevasta, Printzul Charles – protectorul ungurilor din Romanica, si altii,
    au fost deja judecati si executati.
    Dublura lui Charles cica tocmai a fost prin colonia Romanica.
    Trebuie sa fii beat manga sa nu-ti dai seama ca mascariciul care s-a pozat cu Tradatorul Criminal Joianis Shase Kase, este o dublura groteasca a reptilianului Charles.
    Productia de clone, robotzi bio si masti de cauciuc este in plina ascensiune.
    Am vazut cum arata Kamala Haris – un El, si am aflat despre multi actori buni si de marca, incepand cu Robert de Niro, Nicolas Cage, Harison Ford, Richarh Gere, George Clooney, Robert Redford, etc; si vedete ca Madona, Lady Gaga si alte scursuri sataniste – bautori de sange, mancatori si violatori de copii, au fost judecate si executate.
    Multi altii sunt arestati la Guantanamo, sau la domitziliu cu gheata de monitorizare la purtator.
    Este timpul pentru actul final si arestarea plevushtii.
    https://beforeitsnews.com/scandals/2022/05/updated-list-of-indictments-arrests-and-executions-dismantling-the-deep-state-operatives-and-doubles-whats-really-going-on-behind-the-scenes-is-slightly-different-than-q-might-have-yo-2438568.html

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger