AcasăȘTIRI EXTERNE61 de ruble pentru un dolar. Sancțiunile europene au întărit banii Rusiei

61 de ruble pentru un dolar. Sancțiunile europene au întărit banii Rusiei

Moneda Rusiei a recuperat marţi pierderile iniţiale, apreciindu-se până la un curs de 61 de ruble pentru un dolar, în condiţiile în care restricţiile asupra mişcărilor de capital au contracarat îngrijorările cu privire la noile sancţiuni europene impuse Moscovei.

În jurul orei 9:49 GMT, rubla rusească s-a apreciat cu 1,6% în raport cu dolarul american care era cotat la 61,23 ruble, revenindu-şi de la un minim de 63,46 ruble atins anterior.

În raport cu euro, rubla rusească s-a apreciat cu 3,4%, până la un curs de 62,10. Miercurea trecută a urcat până la cea mai bună cotație din ultimii şapte ani, de 57,10 ruble pentru un euro – la vârful plăților de impozite la sfârșitul lunii, care determină de obicei companiile orientate spre export să convertească valută străină pentru a-și onora obligațiile.

Liderii statelor UE au convenit luni seara, în principiu, o diminuare cu 90% a importurilor de petrol din Rusia până la finele anului precum şi alte sancţiuni, inclusiv eliminarea celei mai mari bănci ruseşti, Sberbank, din sistemul SWIFT.

Susţinută de restricţiile asupra mişcărilor de capital, rubla rusească a devenit moneda cu cele mai bune performanţe la nivel mondial în acest an, potrivit Reuters. Noile condiții de plată a gazelor pentru consumatorii din UE care necesită conversia valutei străine în ruble și o scădere a importurilor au susținut, de asemenea, moneda rusească.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
602 afisari

5 COMENTARII

  1. Nu sanctiunile au intarit rubla ci miscarea bancii nationale a Rusiei de a lega moneda nationala de aur. Adicalea,tot ce este moneda fiat,este hartie igienica si nu are valoare. Decizia Rusiei de a converti oricand moneda sa in aur pt orice doritor a facut ca moneda sa fie solida. Apoi faptul ca exportul de hidrocarburi sa redus dar contravaloarea acestuia a crescut inseamna mult pt cineva care intelege economie. Nu vorbesc de cretinozaurii de bruxell……

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger