AcasăȘTIRI EXTERNE6.000 de sodați. Rusia lansează manevre militare în sudul țării și în...

6.000 de sodați. Rusia lansează manevre militare în sudul țării și în Crimeea

"ARDE" Marea Neagră: Moscova acuză un stat NATO că ar fi fost implicat în atacul din Crimeea

Acesta este un pas în plus în tensiunile dintre SUA și Rusia pe dosarul Ucraina. Moscova a lansat marți, 25 ianuarie, manevre militare în sudul Rusiei și în Crimeea, cu exerciții care au implică 6.000 de oameni, avioane de luptă și bombardiere, potrivit agențiilor ruse.

Este o operațiune „interarme” care implică în special „forțele aeriene și antiaeriene, grupuri de nave din flotele Mării Negre și Mării Caspice”, a declarat comandantul forțelor ruse din districtul sud, Alexandr Dvornikov.

Verificarea „pregătirii pentru luptă”

Potrivit Tass, exercițiile forțelor aeriene implică 60 de avioane de vânătoare și bombardiere în patru regiuni, în special în Crimeea. Este vorba de „coordonarea” acțiunii marinei și a forțelor aeriene în timpul lansărilor de rachete.

În plus, aproximativ 6.000 de militari sunt angajați în manevre pentru a-și verifica „pregătirea pentru luptă” în mai multe baze din mai multe regiuni din sudul Rusiei.

Aceasta este o nouă etapă într-un război al nervilor între Rusia, Ucraina și țările NATO, după consultarea de luni dintre președintele american Joe Biden și aliații NATO, prin videoconferință.

Joe Biden a insistat să sublinieze „unanimitatea totală” a țărilor membre ale Alianței și a anunțat punerea în alertă a 8.500 de soldați americani, gest denunțat de Rusia care vorbește de „escaladare” a tensiunilor.

Occidentalii acuză Moscova că a desfășurat peste 100.000 de soldați la granița vecinului său pro-occidental, Ucraina.

Pe lângă această creștere a presiunii, occidentalii continuă, în ciuda tuturor lucrurilor, să exploreze calea diplomatică. Potrivit unei surse europene, ar fi astfel planificată o nouă întâlnire între secretarul american de Stat Antony Blinken și omologul său rus, Serghei Lavrov.

author avatar
Tudor Borcea
170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger