AcasăȘTIRI EXTERNE34 de morți, sute de răniți. Carnagiu după o explozie chimică uriașă...

34 de morți, sute de răniți. Carnagiu după o explozie chimică uriașă – VIDEO

Au avut o moarte ÎNGROZITOARE: doi soţi din Olt au ars de vii în casa lor!

Cel puțin 34 de persoane au fost ucise și peste 300 rănite într-un incendiu care a declanșat o explozie chimică de proporții la un depozit de containere din Sitakunda, în Bangladesh, au anunțat duminică autoritățile.

Se așteptă ca bilanțul victimelor să crească, întrucât martorii oculari au relatat că mai multe cadavre nu au fost încă recuperate din depozitul privat, situat la aproximativ 40 de kilometri de marele port Chittagong din sud-estul țării.

Explozia a zguduit clădiri la kilometri distanță

Incendiul a izbucnit sâmbătă, în jurul orei 21.30 (1530 GMT). Sute de pompieri s-au grăbit să ajungă la fața locului pentru a stinge incendiul, dar la o oră de la izbucnirea acestuia, mai multe containere cu substanțe chimice au explodat, au declarat pompierii.

„Bilanțul incendiului a crescut la 34 de morți”, a declarat cel mai important responsabil pentru sănătate din regiune, Elias Chowdhury. „Mai mult de 300 de persoane sunt rănite”, a adăugat el. Potrivit acestuia, mai multe persoane sunt încă dispărute, inclusiv jurnaliști care acopereau în direct incendiul. „Încă mai sunt cadavre în zonele afectate de incendiu. Am văzut opt sau zece cadavre”, a declarat presei un salvator.

 

Printre răniți se numără 40 de pompieri și 10 polițiști, a declarat șeful poliției regionale din Chittagong, Anwar Hossain. „Se așteaptă ca numărul deceselor să crească, deoarece unii dintre răniți sunt în stare critică”, a spus el, scrie Le Point.

Explozia uriașă a zguduit clădiri aflate la câțiva kilometri distanță, au declarat martorii. Depozitul conținea peroxid de hidrogen, o substanță chimică cu multiple utilizări industriale, a declarat reporterilor generalul de brigadă Main Uddin, șeful pompierilor.

Sute de soldați chemați în ajutor

„Încă nu am reușit să controlăm incendiul din cauza existenței acestei substanțe chimice”, a adăugat el. În depozit lucrau aproximativ 600 de persoane, a declarat managerul acestuia, Mujibur Rahman, care a spus că nu știe care a fost cauza incendiului.

Mominur Rahman, administratorul șef al districtului Chittagong, a anunțat deschiderea unei anchete. De asemenea, el a declarat pentru AFP că aproximativ 200 de soldați au fost chemați în ajutor, în special pentru a împiedica deversarea de substanțe chimice în mare.Rahman a declarat că depozitul conținea, de asemenea, haine în valoare de milioane de dolari care urmau să fie exportate în țările occidentale.

Aproximativ 90% din comerțul anual al Bangladeshului, în valoare de aproximativ 100 de miliarde de dolari, trece prin Chittagong. Acest port important a cunoscut o revenire a activității de la sfârșitul anului trecut, datorită redresării economice globale după pandemia Covid-19. Incendiile sunt frecvente în Bangladesh, unde standardele de siguranță sunt aplicate în mod deficitar.

author avatar
Tudor Borcea
461 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger