AcasăȘTIRI EXTERNE32 miliarde USD: „Salvatorii planetei” , mari strângători de bancnote verzi

32 miliarde USD: „Salvatorii planetei” , mari strângători de bancnote verzi

Bill Gates a estimat recent că inovația climatică va duce la apariția unor companii noi de valoarea Tesla, Google, Microsoft sau Amazon. O afacere, adică.

Dacă al  patrulea cel mai bogat om din lume investește în ecologie prin firma sa Breakthrough Energy Ventures(unde îi are parteneri pe alți miliardari salvatori ai planetei, precum Jeff Bezos, Michael Bloomberg și Ray Dalio), tehnologia climatică a dus la apariția unor start-up-uri, care  au strâns un record de 32 de miliarde de dolari până acum în acest an, potrivit unui raport al  firmei de analiză a capitalului de risc Dealroom și agenției de promovare London & Partners.

Între timp, investițiile în tehnologia climatică s-au înmulțit  de patru ori din 2016, când investitorii au susținut start-up-urile din acest sector(peste 416 în prezent) cu “doar” 6,6 miliarde de dolari.

Între 2016 și 2021, start-up-urile de tehnologie climatică din SUA au strâns cele mai multe finanțări. Următoarele sunt echivalentele lor din China, Suedia și Marea Britanie.

Europa este regiunea cu cea mai rapidă creștere la nivel global pentru tehnologia climatică, care analizează firmele care lucrează pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră sau pentru a aborda impactul schimbărilor climatice.

Investițiile europene de capital de risc în aceste companii sunt de șapte ori mai mari în acest an decât în ​​2016, de la 1,1 miliarde de dolari la 8 miliarde de dolari, se arată în raport.

Cu excepția Bay Area din California, Londra găzduiește cea mai mare concentrație de start-up-uri în domeniul tehnologiei climatice, evaluate la 28 de miliarde de dolari.

CEO-ul Blackrock, Larry Fink, susține că următorii 1000 de unicorni, sau start-up-uri în valoare de cel puțin un miliard de dolari, vor fi implicați în tehnologia climatică.

„Investițiile în proiecte cu emisii reduse de carbon pe piețele emergente vor trebui să depășească un trilion de dolari pe an – de peste șase ori rata actuală de aproximativ 150 de miliarde. Schimbările climatice sunt o oportunitate de afaceri”, a declarat Fink la summitul Midle East Green Initiative, organizat de Arabia Saudită la Riyadh.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
248 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger