AcasăȘTIRI EXTERNE3000 euro pentru cetățenia română. Rușii sunt instruiți ce să facă pentru...

3000 euro pentru cetățenia română. Rușii sunt instruiți ce să facă pentru a scăpa de sancțiuni

cetatenie3000 euro pentru cetățenia română. Rușii sunt instruiți ce să facă pentru a scăpa de sancțiuni / foto: digi24.ro

Site-ul agenției ruse de presă Tass îi îndeamnă pe ruși să scape de sancțiunile impuse de statele occidentale obținând cetățenia UE.

Rușilor li se promite că în acest mod își pot păstra în continuare locurile de muncă la marile companii occidentale, în ciuda sancțiunilor.

Sunt scoase la vânzare 3 cetățenii: română, bulgară, poloneză

Cetățeniile scoase la vânzare sunt cea română, care costă 3000 de euro, bulgară, care poate fi cumpărată cu 4000 de euro și poloneză, la prețul de 2000 de euro.

Avantajele cetățeniei române ar fi, după cum li se explică potențialilor doritori, „angajarea legală în companii europene fără aprobări suplimentare”, „intrarea în mai mult de 170 de țări fără viză”, accesul la servicii medicale și ajutoare sociale, accesul la educația europeană, iar pentru cei care au afaceri, desfășurarea acestora pe piața europeană.

Companiile care garantează obținerea cetățeniei UE anunță și întreg pachetul de acte pe care îl primește cel care își dorește „achiziționarea” cetățeniei.

Cum poate fi obținută cetățenia română

Cetățenia română poate fi obținută de către cei care au domiciliul legal în România de cel puțin 8 ani, de către cei care s-au căsătorit cu cel puțin 5 ani înainte de depunerea cererii de cetățenie, de către cei care aduc beneficii majore culturii și civilizației românești și de către cei care activează în loturile sportive, conform cetatenie.just.ro.

Totuși, pe site-urile care „comercializează” cetățenii UE, nu este specificat pachetul de acte necesar și nici maniera în care este obținută cetățenia. Agențiile respective spun că după încheierea contractului, de întocmirea dosarului și întregul proces se vor ocupa „juriștii companiilor”.

De asemenea, dacă se poate demonstra că există grade de rudenie apropiată cu persoane care dețin sau au deținut cetățenia română, se poate depune cerere pentru „redobândirea cetățeniei”.

author avatar
Andreea Vlad