AcasăȘTIRI EXTERNE30 de centimetri în 10 zile. Valul de căldură ridică canabisul la...

30 de centimetri în 10 zile. Valul de căldură ridică canabisul la cer

cannabisCanabisul, interzis în Cartierul Roșu din Amsterdam! Măsuri drastice și pentru lucrătorii sexuali

Managerul unei plantații canadiene consideră că temperaturile deosebit de ridicate au făcut posibilă obținerea unei recolte excepționale.

După valul de căldură care a lovit vestul Canadei la începutul acestei luni, vaste întinderi întinse de pământ sunt încă învăluite de fumul provocat de zeci de incendii forestiere care continuă să devasteze regiunea.

Iarba fierbinte

Căldura și incendiile rezultate au făcut ravagii mai ales în rândul fermierilor, ale căror culturi au fost parțial distruse de această caniculă istorică, în special în provincia British Columbia.

Dar o plantă pare să fi profitat de aceste temperaturi apocaliptice: canabisul. Managerul unei plantații afirmă că condițiile extreme i-au permis să obțină o producție abundentă.

Bill Bilton, proprietarul Dunesberry Farms, singura plantație de canabis în aer liber din apropierea orașului Kamloops, consideră că recolta sa a prosperat în ultimele săptămâni, în ciuda vremii extreme și a fumului provocat de incendii.

„Acestei plante îi place fumul”

„De fapt, acestei plante îi place fumul, deoarece este plin de dioxid de carbon”, a declarat Bilton pentru The Independent. Este o combinație perfectă: avem soare și CO2”.

Canada a legalizat vânzarea și producția de canabis pentru uz „recreativ” în octombrie 2018. Clima blândă și însorită din Columbia Britanică fac din această provincie un loc căutat pentru cultivatori, scrie Slate.

Bill Bilton cultivă zece soiuri diferite de canabis pe 3,5 hectare de teren într-o vale la aproximativ 20 de kilometri nord de Kamloops. Acesta este primul său an în acest sector.

Ultima sa recoltă, plantată în urmă cu doar o lună, a crescut cu peste 30 de centimetri în decurs de zece zile de la debutul caniculei. Această creștere este mult mai mare decât în ​​condiții normale.

Plante cu 30% mai mari

„Aceasta este rețeta secretă pentru această industrie”, asigură canadianul. „Într-un cazinou, umplu camerele cu oxigen pentru a vă menține treaz; în industria canabisului, umplem cu CO2. Puteți obține astfel plante cu 30% mai mari și, prin urmare, un randament mai bun”.

Dar mai e ceva: o brumă ușoară în aer, fenomen care persistă pe proprietatea sa. În plus, rășina secretată de canabis absoarbe fumul, ceea ce, în final, îi modifică savoarea. „Dacă fumul este foarte dens, este posibil ca planta să aibă un gust diferit. Dar unora le place asta”, a spus Bilton.

El adaugă că fumul mai gros ar afecta doar plantele sale menite să fie fumate. Majoritatea exploatării sale este utilizată pentru a produce ulei de THC.

author avatar
Tudor Borcea