AcasăȘTIRI EXTERNEAccident teribil 25 de morți în DEFILEUL GROAZEI! S-a întâmplat în unul...

Accident teribil 25 de morți în DEFILEUL GROAZEI! S-a întâmplat în unul din cele mai sfinte locuri – VIDEO

25 de morți în defileul groazei. Unul din cele mai sfinte locuri, transformat în blestem - VIDEO

Cel puțin 25 de persoane au murit și altele au fost grav rănite, iar o alta este dată dispărută, după ce un autobuz care transporta pelerini a căzut duminică într-un defileu într-o regiune muntoasă din nordul Indiei, a anunțat poliția.

30 de persoane, inclusiv șoferul, se aflau în vehiculul care se îndrepta spre Yamunotri, un loc de pelerinaj hindus izolat în statul Uttarakhand din Himalaya, atunci când a părăsit drumul, în cursul serii.

150.000 de morți anual pe drumurile Indiei

Accidentul a avut loc în Uttarkashi, la aproximativ 160 de kilometri de capitala statului, Dehradun. „Răniții au fost transportați de urgență la unitățile medicale din apropiere”, a declarat șeful poliției districtuale, Arpan Yaduvanshi.

El a adăugat că echipele de salvare încă mai caută un pasager dispărut și că bilanțul victimelor „ar putea crește în continuare”. Premierul Narendra Modi a anunțat despăgubiri pentru rudele și apropiații victimelor.

Unele dintre cele mai sfinte locuri hinduse se află în Uttarakhand, care găzduiește milioane de pelerini în fiecare an, dar a cărui rețea de drumuri din Himalaya este prost întreținută și este cunoscută ca fiind periculoasă.

Aproximativ 150.000 de persoane mor în fiecare an în accidente de circulație în India, potrivit guvernului. Printre principalii factori care contribuie la numărul mare al acestor decese se numără excesul de viteză și nefolosirea centurii de siguranță, precum și nepurtarea căștii de protecție.

 

author avatar
Tudor Borcea