AcasăȘTIRI EXTERNE21 de milioane de oameni, băgați în carantină. Politica „zero Covid” trimite...

21 de milioane de oameni, băgați în carantină. Politica „zero Covid” trimite în lockdown o întreagă metropolă / Lovitură dură pentru a doua economie a lumii

Metropola Chengdu, din sud-vestul Chinei, a anunțat izolarea celor 21,2 milioane de locuitori ai săi, în timp ce a lansat patru zile de teste Covid-19 în tot orașul, în timp ce unele dintre cele mai populate și mai importante orașe din punct de vedere economic ale țării se luptă cu focare de infecție.

Locuitorilor din Chengdu, capitala provinciei Sichuan, li s-a ordonat să rămână acasă începând de joi de la ora 18.00, gospodăriile având voie să trimită o persoană pe zi pentru a face cumpărături de strictă necesitate, a precizat guvernul orașului.

Volvo închide temporar fabrica din Chengdu

Chengdu, care a raportat miercuri 157 de infecții cu transmitere internă, este cel mai mare oraș chinez care a fost închis după Shanghai, în aprilie și mai. Este neclar dacă măsura va fi ridicată după ce testele în masă se vor încheia duminică. Alte orașe mari, inclusiv Shenzhen, în sud, și Dalian, în nord-est, au intensificat, de asemenea, restricțiile Covid-19 săptămâna aceasta, de la cerințe de lucru de la domiciliu la închiderea afacerilor de divertisment în unele districte.

Aceste măsuri restricționează activitățile a zeci de milioane de persoane, intensificând provocările pentru China de a minimiza impactul economic al politicii „zero Covid”.

Cele mai multe dintre restricții sunt destinate să dureze deocamdată câteva zile, deși două orașe provinciale din nordul Chinei au prelungit restricțiile dincolo de promisiunile inițiale. Blocajul din Chengdu a declanșat panică în rândul locuitorilor, care s-au grăbit să cumpere produse de bază, informează CNBC.

Economistul Nie Wen, de la Hwabao Trust, a declarat că, deoarece Chengdu a acționat rapid pentru a se bloca, este puțin probabil să se repete calvarul de două luni din Shanghai. Angajații neesențiali din Chengdu au fost rugați să lucreze de acasă, iar locuitorii au fost îndemnați să nu părăsească orașul decât în caz de nevoie. Locuitorii care trebuie să părăsească ansamblul lor rezidențial pentru vizite la spital sau pentru alte nevoi speciale trebuie să obțină aprobare.

Compania suedeză Volvo Cars a declarat că își va închide temporar fabrica din Chengdu. Zborurile spre și dinspre Chengdu au fost reduse drastic, potrivit datelor Flight Master.

Producția strategică este afectată

În Shenzhen, care are a treia cea mai mare producție economică dintre orașele chinezești, cel mai populat district, Baoan, și centrul tehnologic Nanshan au suspendat pentru câteva zile evenimentele mari și divertismentul în interior și au ordonat verificări mai stricte ale acreditărilor digitale de sănătate pentru persoanele care intră în complexele rezidențiale.

În Nanshan se află gigantul de internet Tencent și cel mai mare producător de drone din lume, DJI, printre alte mari companii chineze. Mai mult de jumătate din cele zece districte din Shenzhen, unde locuiesc peste 15 milioane de persoane, au ordonat închiderea totală a locurilor de divertisment și au oprit sau redus mesele la restaurant pentru câteva zile, restricțiile din două districte fiind inițial planificate să fie ridicate până la sfârșitul zilei de joi.

Datele de joi au arătat că activitatea fabricilor chinezești s-a contractat pentru prima dată în trei luni în luna august, pe fondul slăbirii cererii, în timp ce penuria de energie electrică și noi explozii de Covid-19 au perturbat producția.

În Shanghai, școlile s-au redeschis joi după ce au fost închise timp de luni de zile. China continentală nu a raportat niciun deces Covid din luna mai, stabilind bilanțul morților la 5.226 de persoane.

author avatar
Tudor Borcea
860 afisari

8 COMENTARII

 1. Tovarase Ceausescu:
  -e adevarat ca romanii fac foamea?
  -da, dar nimeni nu a murit din asta!
  -e adevarat ca romanii fac frigul?
  -da, dar nimeni nu a murit din asta!
  -da’ cu tzianura ati intzercat?

 2. Cum naiba apare „covid” exact acolo unde pica in bot marile afaceri din Occident sau USA….prea mari coincidentele
  Dar fiind vorba de chinezi nu e treaba noastra,sa faca ce vor la ei acolo.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri