AcasăȘTIRI EXTERNE2023 continuă seria cutremurelor. Nou seism cu magnitudinea 6,2 în Indonezia

2023 continuă seria cutremurelor. Nou seism cu magnitudinea 6,2 în Indonezia

2023 continuă seria cutremurelor. Nou seism cu magnitudinea 6,2 în Indonezia / Foto: printscreen

Insula indoneziană Sumatra, situată pe „Cercul de Foc” al Pacificului, a fost zguduită din nou de un cutremur luni, cu o magnitudine de 6,2 grade pe scara Richter. Nu s-au înregistrat victime sau pagube imediate.

Un cutremur cu magnitudinea 6,2 a fost detectat în dimineața zilei de luni, 16 ianuarie 2023, în largul coastelor insulei indoneziene Sumatra, a anunțat USGS.

Panică în patru districte

Epicentrul cutremurului este situat la aproximativ 48 de kilometri sud-sud-est de orașul Singkil, în provincia indoneziană Aceh, la o adâncime de 37 de kilometri, a precizat USGS.

Nu au fost raportate imediat victime sau pagube, potrivit Agenției indoneziene de gestionare a dezastrelor (BNPB).

„Cutremurul a declanșat panică. Acesta a fost resimțit timp de 3 până la 10 secunde în patru districte din provincia Aceh și Sumatra de Nord”, a declarat purtătorul de cuvânt al BNPB, Abdul Muhari, într-un comunicat, informează Ouest-France.

Cutremurul s-a produs în jurul orei locale 06:30. Agenția indoneziană de meteorologie, climatologie și geofizică (BMKG) a atribuit, de asemenea, cutremurului o magnitudine de 6,2 și a declarat că nu există niciun risc de tsunami.

Indonezia se confruntă cu o activitate seismică și vulcanică frecvente din cauza poziției sale pe „Cercul de foc” al Pacificului, unde plăcile tectonice se ciocnesc.

author avatar
Tudor Borcea
205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger