AcasăȘTIRI EXTERNE200.000 de migranți, arestați într-o singură lună la frontiera SUA cu Mexic

200.000 de migranți, arestați într-o singură lună la frontiera SUA cu Mexic

200.000 de migranți, arestați într-o singură lună la frontiera SUA cu Mexic

Autoritățile au evocat un număr „fără precedent” de migranți care încearcă să intre ilegal pe teritoriul american.

De obicei, căldura sufocantă de vară provoacă o scădere a numărului de migranți care încearcă să treacă ilegal frontiera SUA. În acest an, Statele Unite se confruntă însă cu un asalt între punctele de intrare a frontierei sudice, a declarat ministrul american al securității interne, Alejandro Mayorkas, într-o conferință de presă, în Texas.

18.962 minori neînsoțiți

Într-o singură lună, iulie, peste 200.000 de migranți au fost prinți în timp ce încercau să intre din Mexic în Statele Unite, potrivit datelor lucrătorilor vamali și a poliției de frontieră (CPB) din SUA.

Numărul copiilor neînsoțiți arestați la graniță a crescut, de asemenea, cu 24% în iulie, comparativ cu luna precedentă, cu 18.962 de minori nedocumentați înregistrați, potrivit CPB. „Situația de la graniță este una dintre cele mai complexe provocări cu care ne confruntăm. Este complexă, evoluează și privește persoanele vulnerabile în mijlocul unei pandemii globale”, a adăugat Alejandro Mayorkas, scrie 20 Minutes.

Eșecul politicilor lui Biden

Creșterea numărului de expulzări în timpul pandemiei explică parțial aceste cifre foarte mari, mulți imigranți făcând mai multe încercări de a intra în Statele Unite, informează polițiștii de frontieră într-o declarație.

Afluxul de migranți către Statele Unite a marcat un declin la începutul pandemiei Covid-19 și apoi a început să se reia în 2020 înainte de a cunoaște o explozie de la sosirea lui Joe Biden la Casa Albă.

author avatar
Tudor Borcea