AcasăȘTIRI EXTERNE20.000 de muncitori pleacă din cea mai mare fabrică de iPhone. Apple,...

20.000 de muncitori pleacă din cea mai mare fabrică de iPhone. Apple, frânat de sărbători – VIDEO

20.000 de muncitori pleacă din cea mai mare fabrică de iPhone. Apple, frânat de sărbători / Foto: printscreen

Peste 20.000 de angajați au părăsit cea mai mare fabrică de asamblare a iPhone din lume, din Zhengzhou, în China, a declarat vineri o sursă din cadrul companiei.

În cursul săptămânii, la uzina din Zhengzhou au avut loc ample manifestații de protest, soldate cu violențe. Angajații au protestat împotriva măsurilor draconice de  puse în aplicare de compania taiwaneză Foxconn pentru a limita răspândirea Covid-19.

Zeci de mii de plecări, după proteste violente

Peste 20.000 de angajați ai Foxconn, principalul asamblator de iPhone al Apple, au părăsit fabrica din Zhengzhou, China, a declarat vineri, pentru Reuters, o sursă din cadrul companiei.

Cei mai mulți dintre acești angajați au fost recrutați recent și nu au început încă să lucreze pe liniile de producție, a declarat sursa. Potrivit sursei, Foxconn, care plănuiește să reia producția completă până la sfârșitul lunii noiembrie, aceste plecări îngreunează îndeplinirea obiectivelor sale.

Sute de angajați au manifestat în această săptămână pentru a protesta împotriva măsurilor extrem de dure puse în aplicare la fabrică pentru a limita răspândirea Covid-19, precum și împotriva gestionării inadecvate a situației de către compania taiwaneză.

Foxconn, cunoscută oficial sub numele de Hon Hai Precision Industry Co, a refuzat să comenteze. Apple, care a declarat joi că are personal la fabrică, a refuzat să comenteze vineri.

Videoclipurile postate vineri pe rețelele de socializare arătau numeroși muncitori așteptând să urce în autobuze. „Este timpul să mergem acasă”, a spus o persoană care a postat un videoclip.

Număr record de infectări în China

Tulburările de la fabrica Foxconn au loc în contextul în care China înregistrează un număr record de infecții cu Covid-19 și se confruntă cu o creștere a închiderilor care au alimentat frustrarea cetățenilor din întreaga țară. De asemenea, a scos la iveală probleme de comunicare și o neîncredere în conducerea Foxconn în rândul unor angajați.

Foxconn a lansat o campanie de angajare în această lună, promițând bonusuri și salarii mai mari, după ce a fost nevoită să pună în aplicare restricții sanitare, începând din octombrie. Restricțiile au forțat compania să izoleze mulți angajați, determinându-i pe mulți muncitori să plece

author avatar
Tudor Borcea
315 afisari

2 COMENTARII

  1. ROG ADMINSTRATORII ȘI IT-IȘTII DE PE SITE SĂ RAPORTEZE LINKUL CATRE POZA CU PORNOGRAFIE INFANTILĂ ȘI PEDOFILIE PUS DE BOLNAVUL PSIHIC ȘI PEDOFIL *BARBU GHE* LA ARTICOLUL CU EOLIENELE!
    (**POZA CU MINE ȘI NEPOTUL MEU ÎN ANII 90**)
    SE POATE AFLA IP-UL FOARTE SIMPLU, CA SĂ FIE AMENDAT ȘI TRIMIS LA PUȘCĂRIE ACEST GUNOI PEDOFIL!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger