AcasăȘTIRI EXTERNE140 de nave de luptă ale Rusiei, prezente în trei mări și...

140 de nave de luptă ale Rusiei, prezente în trei mări și două oceane

Un grup de nave de luptă și nave de sprijin ale Flotei de Nord a Rusiei desfășoară misiuni de război antisubmarin în timpul exercițiilor în Marea Norvegiei, a informat luni, 31 ianuarie, biroul de presă al Flotei. Alte exerciții navale se desfășoară în trei mări și două oceane.

În Marea Norvegiei, navele au vânat submarinele „unui inamic fictiv” folosind sonare și date de la piloții militari, se arată în comunicat.

„În cadrul exercițiilor cu forța operațională expediționară arctică, un grup de nave de luptă și nave de sprijin ale Flotei de Nord au practicat misiuni antisubmarin în Marea Norvegiei. Echipajele crucișatorului lansator de rachete Mareșal Ustinov și fregatei Amiral Kasatonov au vânat submarinele inamicului fictiv cu ajutorul unui elicopter de război antisubmarin”, se arată într-un comunicat al biroului de presă.

„Interesele naționale ale Rusiei în oceanul planetar”

După decolarea de pe puntea fregatei Admiral Kasatonov, piloții elicopterului modernizat Ka-27M au realizat un set de măsuri de căutare a submarinelor adversare folosind echipamente radiotehnice și un sonar de bord, a indicat biroul de presă.

În conformitate cu planul pe 2022 de pregătire a Forțelor Armate Ruse, în ianuarie-februarie au loc o serie de exerciții navale în toate zonele de responsabilitate ale flotelor Marinei aflate sub comanda generală a comandantului șef, amiralul Nikolai Yevmenov.

„Manevrele navale se concentrează pe măsuri ale marinei și ale Forței Aerospațiale pentru a proteja interesele naționale ale Rusiei în oceanul planetar și a contracara amenințările militare la adresa Rusiei din direcția mărilor și oceanelor”, scrie Tass.

Exercițiile vor acoperi mările adiacente teritoriului rus și, de asemenea, zone importante din punct de vedere operațional din oceanul mondial. Se vor desfășura exerciții separate în Marea Mediterană, Marea Nordului și Marea Ohoțk, în nord-estul Atlanticului și în Oceanul Pacific.

În total, exercițiile vor reuni peste 140 de nave de război și nave de sprijin, peste 60 de avioane, 1.000 de articole de echipamente militare și aproximativ 10.000 de militari.

author avatar
Tudor Borcea