AcasăȘTIRI EXTERNE14 morți în timpul unui ritual religios practicat noaptea - VIDEO

14 morți în timpul unui ritual religios practicat noaptea – VIDEO

14 morți în timpul unui ritual religios practicat noaptea - VIDEO / Foto: printscreen

O viitură fulgerătoare în Johannesburg, în Africa de Sud, a ucis 14 persoane în timpul unui ritual religios practicat noaptea.

Potrivit serviciilor de urgență din Johannesburg, victimele „au fost luate de forța curentului” unui râu.

Ritualuri „de purificare”

Consecințele furtunilor violente de sâmbătă de la Johannesburg sunt dramatice. 14 persoane au murit în urma unei viituri bruște a unui râu din această metropolă din Africa de Sud, iar eforturile de salvare continuă pentru a găsi mai multe persoane dispărute, au anunțat duminică seara serviciile de urgență ale orașului.

Bilanțul morților a crescut de la nouă la 14, odată cu descoperirea a încă cinci cadavre, a declarat Robert Mulaudzi, purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgență din oraș, care nu a putut oferi o cifră exactă a numărului de persoane încă dispărute.

„Noaptea trecută, un grup participa la ritualuri religioase în apa râului, atunci când a lovit brusc o furtună”, a declarat el anterior, adăugând că erau 33 de credincioși prezenți la micul râu Jukskei în momentul inundațiilor dramatice.

„Când a lovit furtuna, mulți stăteau în albia râului și făceau ritualuri, botezuri” sau „ritualuri de purificare” în apă. „Au fost măturați de forța curentului”, a declarat Mulaudzi, adăugând că pastorul care prezida ceremoniile a supraviețuit, informează 20 Minutes.

„Două persoane au fost luate de apă și moartea lor a fost confirmată la fața locului în acea seară”, a explicat purtătorul de cuvânt. Salvatorii, cu sprijinul pompierilor, și-au reluat eforturile duminică, permițând identificarea altor 12 cadavre. Dar speranța de a găsi ân viață alte persoane dispărute  „se diminuează”.

Creșterile bruște ale nivelului apei sunt frecvente în această zonă periferică a Johannesburgului, unde furtunile, aproape în fiecare seară în timpul verii australe, sunt adesea bruște și violente.

„Accesul la râuri este liber în această țară, iar oamenii își pot practica religia oriunde doresc”, a declarat Robert Mulaudzi. „Dar trebuie să ne intensificăm campaniile de conștientizare” pentru a preveni ca astfel de tragedii să se mai întâmple.

author avatar
Tudor Borcea
408 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger