AcasăȘTIRI EXTERNE13.000 de oameni, duși cu forța în carantină. „Deportări” la miezul nopții...

13.000 de oameni, duși cu forța în carantină. „Deportări” la miezul nopții în Beijing

13.000 de oameni, duși cu forța în carantină. „Deportări” la miezul nopții în Beijing

Mii de locuitori din Beijing au fost puși în carantină forțată, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce 26 de cazuri de Covid-19 au fost descoperite la domiciliile lor, potrivit unor imagini și unui anunț oficial difuzat pe scară largă pe rețelele de socializare.

Peste 13.000 de locuitori din complexul rezidențial Nanxinyuan din sud-estul capitalei, deși au fost testați negativ pentru virus, au fost transportați peste noapte în hoteluri de izolare și amenințați cu represalii dacă se opun, în cadrul politicii „zero Covid” din China.

„Acceptați sau suportați consecințele”

„Experții au decis că toți locuitorii din Nanxinyuan vor fi puși în carantină începând cu miezul nopții de 21 mai, timp de șapte zile”, se arată într-un anunț al autorităților sanitare din districtul Chaoyang. „Vă rugăm să cooperați sau să suportați consecințele legale”, au adăugat ei.

Fotografiile de pe rețelele de socializare arătau sute de persoane care stăteau la coadă cu bagajele în întuneric pentru a urca în autobuze, în fața reședinței lor, scrie Boursorama.

„Unii dintre noi au fost închiși timp de 28 de zile din 23 aprilie, iar de atunci toți am fost testați negativ”, s-a plâns un locuitor pe Weibo. „Mulți dintre vecinii mei sunt în vârstă sau au copii mici”. Locuitorilor li s-a spus să își împacheteze hainele și lucrurile esențiale și li s-a spus că locuințele lor vor fi dezinfectate, potrivit discuțiilor de pe Weibo.

Beijingul se confruntă cu cea mai mare epidemie de la începutul pandemiei Covid-19. Varianta Omicron a infectat peste 1.300 de persoane de la sfârșitul lunii aprilie, ceea ce a dus la închiderea pe termen nelimitat a restaurantelor, școlilor și locurilor turistice.

Sâmbătă, pe Weibo, internauții și-au exprimat îngrijorarea că Beijingul va adopta o abordare similară cu cea din Shanghai, unde locuitorii au fost blocați timp de săptămâni întregi, ceea ce i-a privat pe mulți oameni de acces adecvat la hrană și asistență medicală.

author avatar
Tudor Borcea
345 afisari

2 COMENTARII

  1. Cainele moare de alergatura si prostii de grija altora. Hai, sa-i plangem dupa ce au bulversat lumea.

  2. Permite sa raportam, tovarase general de karton Xi !! Nu ai cu cine, domnule, aici sunt prea multi gandaci de bukatarie, din alea 1.4 miliarde trebuie rariti cativa, ce conteaza acolo 20-30 de milioane in minus, la noi oricum nu se simte !! Facem tot ce putem, dat astia sunt multi, cei din zgarie-nori, si ne dau la gioale daca noi suntem numai cativa, asa ca tragem si noi in ei cand mai putem, la propriu, da-i in masa de gandaci chinezoi si cu ochii sfrijiti !! Sa nu va faceti griji, vom lupta pana la capat impotriva micutului virus chinezesc invizibil, indiferent unde s-ar ascunde, sigur o sa invingem pana la urma, daca nu faceti ca ratatii aia miliardari din Don`t Look Up, va urcati in naveta dvs. spatiala, care e numai pentru barosanii din PCC, si o stergeti de aici, cat mai puteti !! Sa traiti si sa ne muriti !! A ha ha 🙂 Sieg Heil, Sieg Heil, Corona Beer Macht Frei 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger