AcasăȘTIRI EXTERNE112 diamante. Brățările ultimei regine a Franței au rupt licitația

112 diamante. Brățările ultimei regine a Franței au rupt licitația

112 diamante. Brățările ultimei regine a Franței au rupt licitația

Este prima data când aceste brățări care i-au aparținut soției Ludovic al XVI-lea, compuse dintr-un total de 112 diamante, sunt scoase la licitație.

O pereche de brățări cu diamante care i-au aparținut reginei Mariei Antoaneta au fost vândute la licitație cu 7,46 milioane de franci elvețieni (7,2 milioane de euro).

Preț mult mai mare decât cel estimat

Brățările au făcut parte dintr-un lot de alte obiecte rare care i-au aparținut soției ultimului rege al Franței, Ludovic al XVI-lea, care la fel ca și acesta, a sfârșit sub ghilotină în timpul revoluției franceze.

Brățările s-au vândut marți seara, la o licitație Christie’s la Geneva, Elveția, la un preț mult mai mare decât cel estimat la prevânzare, între 2 și 4 milioane de franci elvețieni. Având 112 diamante, fiecare brățară cântărește 97 de grame și include argint și aur, scrie Euronews.

După moartea Mariei Antoaneta, în 1793, brățările, care fuseseră comandate cu aproximativ 17 ani mai devreme, au fost transmise de fiica ei, Maria-Tereza, și păstrate în descendența regală timp de peste 200 de ani, a indicat Christie’s.

Miercuri, ca parte a licitațiilor obișnuite de bijuterii de la Geneva, casa rivală Sotheby’s urmează să pună în vânzare un safir oval de 26,8 carate înconjurat de diamante și cercei asortați care au aparținut cândva marii ducese Maria Pavlovna a Rusiei.

author avatar
Tudor Borcea