AcasăȘTIRI EXTERNE1.500 de morți pe fundul mării. Primul și cel mai mare cimitir...

1.500 de morți pe fundul mării. Primul și cel mai mare cimitir submarin din lume – FOTO&VIDEO

1.500 de morți pe fundul mării. Primul și cel mai mare cimitir submarin din lume – FOTO&VIDEO / Foto: printscreen, Neptune Memorial, Facebook

În Florida, SUA, rămășițele a peste 1.500 de persoane decedate sunt conservate la reciful Memorial Neptune, în largul coastei orașului Miami. Un cimitir subacvatic uimitor, care poate fi vizitat cu echipament de scufundări și care servește, de asemenea, drept recif artificial pentru pești.

Odată ajunși pe fundul mării, vizitatorii dau de coloanele și arcadele unui cimitir al celor care au iubit oceanul, un loc plin de viață acvatică.

Mausoleu și columbariu subacvatic

Construcția Neptune Memorial Reef, situat la 5 km est de Miami, Florida, în SUA, a început în 2007. Planul inițial a fost de a instala un recif artificial din beton care să servească drept refugiu pentru fauna acvatică din zonă. Dar spațiul a evoluat în cele din urmă într-un mausoleu și un columbariu subacvatic.

Atunci când au căutat finanțare pentru recif, antreprenorilor le-a venit o idee: să le ofere celor care aleg incinerarea un loc de veci sub apă. În acest scop, cenușa defunctului este amestecată cu betonul coloanelor și statuilor amplasate în recif.

Deoarece oamenii din întreaga lume caută opțiuni de înmormântare mai ecologice decât cimitirele tradiționale, cimitirele subacvatice au câștigat în popularitate. Proiecte similare sunt în curs de desfășurare în mai multe locații din Statele Unite, inclusiv în largul coastelor statelor americane New Jersey și Texas, informează Ouest-France.

15 ani mai târziu, rămășițele a peste 1.500 de persoane sunt păstrate la Neptune Memorial Reef și aproape 1.500 de parcele au fost rezervate. Prețurile variază între 7.995 și 29.995 de dolari (aproximativ 7.700 și 28.890 de euro), în funcție de locație și de mediul ales de client.

„Viață după viață”

La o adâncime de 12 metri, scafandrii fac slalom printre coloane și pe sub arcade, trecând pe lângă statui de lei, stele de mare și alte animale. În această după-amiază însorită. Unii scafandri repară pietrele funerare din cupru folosite pentru a păstra cenușa oamenilor. Alții verifică coordonatele geografice și, după ce ajung în spațiul indicat, lipesc cu rășină epoxidică o piatră funerară de o grindă de beton.

„Motto-ul nostru este a crea viață după viață”, explică directorul de operațiuni al Neptune Memorial Reef, Jim Hustler, subliniind dimensiunea ecologică a proiectului. „Am vrut să construim un recif sustenabil care să înlocuiască recifele pe cale de dispariție din întreaga lume”.

Obiectivul a fost atins. Peste 190 de colonii de corali s-au stabilit în această zonă de 4.000 m2, care găzduiește, de asemenea, 56 de specii de pești, precum și crabi și arici de mare. „Toate texturile, formele, profilele și adâncimile sunt concepute pentru a atrage animalele”, explică Jim Hustler, al cărui proiect este abia la început.

Compania sa are autorizația de a construi pe o suprafață de aproximativ 64.000 m2 și își propune să găzduiască cenușa a peste 250.000 de persoane odată ce lucrările vor fi finalizate.

author avatar
Tudor Borcea
562 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger