Zilele Babelor

Echipa Rapidului, inaintea meciului cu "U"Cluj

Pare-se ca nemiloasa iarna, care le-a facut chisalita imaginea edililor din intreaga patrie, si-a cam dat duhul, scotand din calendarul tiganesc luna imperecheata „fe-martie”!

Echipa Rapidului, inaintea meciului cu "U"Cluj

Asa s-a facut ca, in a doua zi a Babelor, Liga lui Mitica a iesit din gaoace si a luat-o la vale pe terenurile cu gazon galbejit si uns cu usoare urme de noroi. Primii care au dat lovitura la magazia de goluri au fost fostii producatori de tractoare de sub Tampa, care, multumita anemizarii adversarului (Pandurii) prin pierderea a catorva jucatori de nota zece (Chiriches, Bacila, Stromajer si Vranjes), au varat mingea in plasa lui Mingote de doua ori. Isprava apartine unui machedon, Ilijoski, adus in }ara Barsei de neastamparatul {umudica. Cam pe la timpul cand gainile se duc sa faca nani, cefereul de sub Feleac a dat piept cu echipa targmuresenilor, luata de suflet de legendarul Marius Lacatus. Jocul a fost destul de agitat, fiindca oaspetii au pus serios umarul la treaba, chestie menita sa-i cam incurce pe clujeni, care vazand ca se ingroasa gluma au purces la cotonoage si alte incercari de a stapani terenul. Daca mai punem la socoteala si discretele martisoare date echipei lui Jorge Costa de neinspiratul arbitru din tara tuicii, Catalin Popa, suntem ispititi sa credem ca oaspetii puteau pleca la Targu Mures cu un punct in ranita. In urmatoarea zi, Baba a treia s-a dovedit marinimoasa cu sibienii, aruncandu-le in traista un martisor de aur: victoria asupra celor de la Astra, veniti cu surle si trambite in orasul cu arini. Cu aceasta isprava, Vointa acumuleaza 20 de puncte si doarme, macar un timp, fara vise cu balauri. Pe Giulesti, baietii lui Razvan Lucescu nu au reusit sa-i infranga pe studentii clujeni, care au jucat cu mult curaj, avantat, fara nicio teama. Locomotiva lui Copos n-a avut destui carbuni ca sa poata face suficienta presiune in cazanul ce pufaia sub Podul Grant. Faptul ca rapidistii au deschis scorul prin Alexa la o inghesuiala ca la pomana nu i-a speriat pe oaspeti. Ei au jucat cu calm ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Si, cand cei din Giulesti nu se mai asteptau, Marinescu a luat la picior o minge, a fentat vreo doi acari si i-a pasat lui Grozav, care cu o lovitura la fel de grozava l-a executat pe Dani Coman. Daca mai adaugam ce s-a intamplat dupa cateva minute, cand Tony a trimis balonul in bara, ne fura gandul ca Rapidul a avut noroc!

Ca urmare a victoriei echipei conduse de Ciobotariu asupra distribuitorilor de gaze cu 2-0, CFR Cluj n-a dormit decat o noapte in patul cu baldachin de aur. La 24 de ore de la inscaunarea in jiltul imparatesc, clujenii au revenit pe locul doi, Dinamo reluandu-si sceptrul. Ca asa-i in fotbal!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
299 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger