AcasăSPORTZgura ma-sii!

Zgura ma-sii!

Simona Halep a fost in 2014 una dintre cele mai bune jucatoare pe zgura

La Roma, un turneu Masters de 1000 de puncte, Simona Halep a atins faza semifinalelor, insa jocul ei pare lipsit de consistenta aratata pe hard, in prima parte a sezonului.

Simona Halep a fost in 2014 una dintre cele mai bune jucatoare pe zgura

Cu rezultate fenomenale in SUA, la Indian Wells si Miami Open, romanca are probleme de readaptare la suprafata de joc din Europa. Zgura pe care s-a jucat la Stuttgart, Madrid si Roma (ultimele trei turnee bifate de Simona) pare cel mai serios adversar pentru de azi fosta ocupanta a locului 2 in ierarhia WTA. Cu Suarez Navarro, a 10-a jucatoare a lumii, Halep a alternat acel tenis in forta (setul 1) care i-a adus atatea victorii cu lovituri gresite, contabilizate in numeroase erori nefortate.

In pofida infrangerii (6-2, 3-6, 5-7), Simona Halep a aratat o atitudine pozitiva in declaratii: „Stilul Carlei Suarez Navarro este putin periculos pentru mine. Intotdeauna mi-e greu contra ei. Ea loveste mingea foarte inalt, ma deranjeaza, iar in ultimul set n-am mai putut lovi puternic. Pentru mine urmeaza o saptamana de relaxare si de munca pentru un nou turneu. Sunt multumita cu ce am facut la Roma, cu tenisul pe care l-am jucat. Cred ca o sa ma duc direct la Paris si acolo o sa stau sa ma linistesc. Tin capul sus, e doar o infrangere si nimic mai mult. A fost un meci bun, aveam nevoie de un asemenea meci de efort pentru Grand Slam-ul din Franta, cand sper sa fac un turneu bun la Roland Garros”.

A avut 60 de greseli nefortate!

Si, totusi, ca o dovada ca inca nu stapaneste zgura la fel de bine ca anul trecut prezentam cifrele meciului cu Suarez Navarro. Pusa in dificultate de o adversara extrem de motivata – atentie, cum vor fi toate la Roland Garros! -, Simona Halep a clacat unde multa lume nu s-ar fi asteptat. A comis 60 de greseli nefortate, enorm de multe pentru semifinal unui turneu de 1000 de puncte. Surprinzator, romanca n-a reusit niciun as in meciul cu Navarro, dar a castigat „duelul” primului serviciu (85% pentru Simona, fata de 75% in dreptul adversarei).

Si Serena Williams are evolutii oscilante

Din Top 10, singura jucatoare care in 2015 a cucerit un turneu pe zgura este Petra Kvitova, victorioasa la Madrid, cu o saptamana in urma. Daca Simona Halep pare in cautarea stitlului de anul trecut, Carla Suarez Navarro este cea mai in forma jucatoare pe aceasta suprafata (sferturi la Stuttgart si Madrid, finala la Roma). Si Maria Sarapova este intr-o revenire de senzatie, in timp ce Serena Williams si Caroline Wozniacki au avut evolutii oscilante.

A cedat locul 2 Mariei Sarapova

Eliminarea in semifinale la Roma a coborat-o pe Simona Halep o pozitie in ierarhia WTA. Romanca face rocada in clasament cu Maria Sarapova (foto) si ajunge pe locul 3, cu 7360 de puncte. Asta inseamna ca va fi cap de serie numarul 3 la Roland Garros, acolo unde in 2014 a disputant finala, pierduta chiar in fata rivalei din Rusia. „Cred ca Simona va castiga Roland Garros-ul in 2015!”, este predictia facuta de Ilie Nastase.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
402 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger